spot_img
26.4 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeMinistrul PSD al Economiei despre acordarea de sprijin financiar pentru proiectele din...

Ministrul PSD al Economiei despre acordarea de sprijin financiar pentru proiectele din domeniul semiconductorilor

-

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat, miercuri, că în şedinţa de Guvern a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se îndeplineşte un jalon din PNRR, privind acordarea de sprijin financiar, din fonduri externe nerambursabile, pentru proiectele care sunt finanţate din Componenta 9, suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare, inovare, în domeniul semiconductorilor”. Bugetul alocat prin PNRR este de 500 de milioane de euro.

- Reclama -

”Am aprobat un proiect de hotărâre prin care îndeplinim un jalon din PNRR, proiectul de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar, din fonduri externe nerambursabile, pentru proiectele care sunt finanţate din Componenta 9, suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare, inovare, în domeniul semiconductorilor”, a spus ministrul Economiei.

Spătaru a precizat că proiecul vine să îndeplinească această cerinţă inclusă în PNRR şi să vină suplimentar cu clarificări în ceea ce priveşte modalitatea de finanţare, cine va administra schema de ajutor de stat, cine este ministerul care coordonează implementarea acestui proiect.

El a arătat că România că a finalizat procedura de selecţie a beneficiarilor eligibili direcţi şi indirecţi, în acest program, şi au trimis la finalul lunii martie lista la Comisia Europeană.

”În acest moment, putem să spunem că avem 6 beneficiari direcţi şi 37 de beneficiari indirecţi, nu s-a finalizat încă procedura de selecţie a lor la nivelul Comisiei Europene, ne aşteptăm să se întâmple lucrul acesta în luna septembrie, urmând să demarăm procedura de finanţare a acestor proiecte” a spus spui el.

Bugetul alocat prin PNRR este de 500 de milioane de euro şi, prin această Hotărâre de Guvern, este specificat mecanismul prin care se vor reduce cotele de finanţare, pentru aceste proiecte, atunci când bugetul va depăli cele 500 de milioane, sau, când proiectele eligibile vor fi sub această sumă, am menţionat care sunt unităţile beneficiare şi cum vor fi selectate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...