spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeMinistrul polonez al Apărării către Germania: Accept cu dezamăgire decizia de a...

Ministrul polonez al Apărării către Germania: Accept cu dezamăgire decizia de a nu sprijini Ucraina

-

Polonia a anunţat marţi că va accepta pe teritoriul său sistemele de apărare antiaeriană Patriot oferite de Germania, pe care anterior a sugerat să fie transferate în Ucraina, scrie AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat marţi că a discutat cu omoloaga sa germană, Christine Lambrecht, şi „a acceptat cu dezamăgire decizia sa de a refuza să sprijine Ucraina”.

„Desfăşurarea sistemelor Patriot în vestul Ucrainei ar fi sporit securitatea polonezilor şi ucrainenilor. Prin urmare, luăm decizii de lucru cu privire la plasarea bateriilor în Polonia şi conectarea acestora la sistemul nostru de comandă”, a indicat el pe contul sau de Twitter.

Informaţia a fost confirmată rapid de Ministerul german al Apărării.

„Ministrul federal Christine Lambrecht şi colegul său polonez au avut o discuţie serioasă despre oferta germană de a desfăşura sisteme Patriot germane în Polonia şi au fost de acord în principiu”, a declarat un purtător de cuvânt într-un e-mail adresat AFP.

„Detalii precum posibilele locaţii de desfăşurare şi infrastructura necesară sunt în prezent discutate la nivel tehnic şi este prevăzut să se trimită imediat o echipă de recunoaştere în Polonia”, a adăugat el.

Pe 21 noiembrie, Germania s-a oferit să ofere Poloniei sisteme Patriot în urma unui incident în care un proiectil a lovit teritoriul polonez la frontiera estică pe fondul unui asalt rusesc asupra Ucrainei, provocând moartea a două persoane.

Iniţial, Mariusz Blaszczak a salutat propunerea, apoi s-a răzgândit, sugerând ca sistemele Patriot să fie desfăşurate de partea ucraineană a frontierei. Berlinul a refuzat.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img