spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăDezvaluiriBobby Păunescu îl acuză pe partenerul său de la B1 Sorin Oancea:...

Bobby Păunescu îl acuză pe partenerul său de la B1 Sorin Oancea: ANAF a venit și a constatat niște lucruri

-

Omul de afaceri Bobby Păunescu a făcut noi dezvăluiri explozive la Realitatea Plus, despre scandalul de la B1 TV, după cel mai recent comunicat de presă publicat în numele postului de către Sorin Oancea și în care se fac acuzații la adresa trustului Realitatea Media. Păunescu a afirmat că Oancea n-ar fi trebuit să iasă în public cu astfel de acuzați, dar a povestit și despre cum a ajuns acesta în acționariatul postului. Bobby Păunescu a mai precizat că a început să aibă unele suspiciuni  legate de managementul lui Oancea, iar un control maraton al ANAF i-ar fi confirmat temerile, transmite Realitatea.net.

Omul afaceri a relatat și cum a ajuns Sorin Oancea la B1TV.
„După ce am făcut un stagiu de pregătire la Fox News, care sunt și parteneri, m-am apucat și de film, cu oarecare succes, aș spune, de câteva ori am ieșit și la Cannes și pe perioada respectivă, cât am făcut facultatea, îmi căutam un ADMINISTRATOR, un MANAGER. În perioada aceea domnul Oancea nu mai lucra la postul de televiziune unde devenise cunoscut, fusese scos sau își dăduse demisia, nu l-am chemat eu, dânsul a venit la mine, cu o serie de oameni pentru care a garantat.”
Întrebat dacă știa că Oancea era în scandal cu Dan Voiculescu (la vremea respectivă proprietarul trustului care deținea posturile Antena – N.R.)  1 și că era acuzat de fostul patron de mai multe nereguli, Bobby Păunescu a afirmat că nu știa discuția dintre cei 2.

- Advertisement -

„Sigur, știam că există o serie de semne de întrebare, dar în același timp erau mulți oameni care spuneau că Oancea este un profesionist, face, drege, mi-a scris un SMS foarte impresionant, cu Dumnezeu și nu îmi imaginez că poate să se joace cu astfel de cuvinte astea, să fii chiar așa fățarnic.

PRIN COMUNICATELE PE CARE LE DĂ, OANCEA FACE RĂU POSTULUI

„Ideea este că toate aceste comunicate fac rău B1TV, sunt date fără aprobarea AGA, fără nimic. Până la urmă nici dânsul, nici eu nu suntem proprietarii acestui post. Cetățenii sunt proprietarii acestui post. Dacă ei se uită, merge, dacă nu, închidem. (…) Dar aceste comunicate de presă sunt false, nu au nicio aprobare. Acestea trebuiau aprobate de ceilalți acționari. Nu te poți apăra singur pentru niște greșeli pe care le-ai făcut, dacă le-ai făcut. Eu am spus tot timpul că lucrurile le discutăm în familie, nu în public. Dânsul a ales această metodă,” a precizat Bobby Păunescu.

PĂUNESCU: INIȚIAL, AM CREZUT CĂ ESTE UN ABUZ ANAF

În discuția din studioul emisiunii „România Suverană” a intervenit și analistul politic Dorin Iacob, care a dorit să afle cum au apărut suspciunie ANAF și ale lui Bobby Păunescu în legătură cu managementul lui Sorin Oancea.


„ANAF a venit și a constatat niște lucruri în interiorul administrării companiei care deține B1TV, vorbim de niște nereguli pe care le face administratorul. Păi dacă administratorul este și acționar, lucrurile pe care le constată ANAF sunt lucruri de interes public, major, pentru că este vorba de taxe, impozite, de bani, până la urmă. Iar dacă ANAF a constat niște lucruri în neregulă, pe acelea le-a făcut ADMINISTRATORUL.”

Bobby Păunescu: „Am cerut procesul verbal al controlului ANAF și a zis că nu mi-l arată. Eu n-am avut acces la documentele televiziunii. Mi-a spus că i le dau domnului Gușă. Eu cu domnul Gușă nu am mai vorbit de vreo 5-6 ani, în schimb dl. Oancea a fost coleg cu el la Antena. Deci este un motiv pueril.Eu am spus în emisiunile mele, de mai mult ori, că un control ANAF de 3 ani la B1TV este abuziv, nu au dreptul să controlezi timp de 3 ani o singură stație, însă oamenii au venit cu niște puncte. Voiam să văd care sunt, ca să ne apărăm. Pentru mine cetățeanul este cel mai important, nu STATUL PARALEL, care are interesul să blocheze pe unul sau să bage pe altul. Dacă iei bani de la stat, și asta mă deranjează, că planează și o suspiciune de genul ăsta, ești obligat să nu-l ataci pe cutare, să nu te bani acolo și tot așa.”

ȘEDINȚA AGA A AVUT LOC PE 2 DECEMBRIE

Omul de afaceri a mai afirmat că sedința AGA din data de 2 decembrie, despre care Sorin Oancea a susținut că nu a avut loc, chiar s-a desgășurat. „Am fost mandatat de tatăl meu, îl cunoaște și domnul Oancea, nu știu de ce a spus în comunicat că n-a avut loc. Nu știu de unde a apărut această hârtie la fostul coleg al domnului Oancea, este foarte interesant cum o hârtie din interiorul televiziunii apare în altă parte, dar ăsta e rolul presei, până la urmă, să se intereseze, să afle.”
OANCEA A DAT VINA PE ACȚIONARIAT

Realizatoarea Ana Maria Păcuraru l-a întrebat pe omul de afaceri dacă este adevărat că în notele explicative date de Sorin Oancea către inspectorii ANAF acesta ar fi afirmat că ilegalitățile comise au fost făcute la ordinul acționariatului?

Dorin Iacob: „În cazul unui administrator care semnează și răspunde legal, iar răspunderea este personală, adică ce poți să spui, că era o hotărâre AGA prin care de stabilea să se facă nu știu ce fraude cu Fiscul, ați stabilit asta prin AGA?”

„Nu, evident că nu, tocmai ce am spus că nu voiam bani de la stat. Ideea este că leagă postul B1 de un domn Cristache și de Autoritatea Electorală Permanentă, care este prorusă, cu dl. Buică, cel care a semnat contract de colaborare pentru alegeri cu ambasadorul Rusiei la București. Nu vreau să am nicio legătură cu așa ceva, B1TV nu poate fi de partea Rusiei, deci nu poate duce politică editorială favorabilă Rusiei,” a mai afirmat omul de afaceri Bobby Păunescu, la Realitatea Plus.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img