spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneMinistrul olandez de externe a demisionat după ce a recunoscut public că...

Ministrul olandez de externe a demisionat după ce a recunoscut public că a mințit

-

Ministrul de externe olandez Halbe Zijlstra a demisionat marţi, la o zi după ce a recunoscut că a minţit atunci când a afirmat că a luat parte, în 2006, la o întâlnire în care preşedintele rus Vladimir Putin ar fi evocat planurile sale privind o ‘Rusie Mare’, transmit Reuters şi AFP.

Potrivit lui Zijlstra, credibilitatea sa a fost atât de afectată de acest scandal încât îi este imposibil să rămână în funcţia de şef al diplomaţiei olandeze.

- Advertisement -

Halbe Zijlstra a recunoscut luni că a minţit când a spus că a luat parte, în 2006, la o întâlnire în care Putin ar fi evocat planurile sale privind o ‘Rusie Mare’. Zijlstra pretinsese că l-a auzit pe şeful statului rus vorbind despre ambiţiile sale expansioniste în timpul unei întâlniri cu oameni de afaceri la casa de vacanţă a lui Vladimir Putin, în 2006. La acea vreme, Halbe Zijlstra lucra pentru compania petrolieră olandeză Shell.

- Advertisement -

Într-un interviu publicat la sfârşitul săptămânii trecute de cotidianul De Volkskrant, ministrul olandez a recunoscut însă că nu a participat la întâlnirea respectivă, ci a ‘împrumutat’ anecdota de la o persoană a cărei identitate a dorit să o protejeze.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img