spot_img
19.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeMinistrul Muncii: Achiziţiile de maşini de la Casele de pensii au fost...

Ministrul Muncii: Achiziţiile de maşini de la Casele de pensii au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie şi s-a finalizat în aprilie

-

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marţi că achiziţiile de maşini de la Casele de pensii au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie şi s-a finalizat în aprilie, menţionând că s-au casat maşini de peste 15 ani vechime, iar achiziţiile au fost făcute prin programul ‘Rabla’ şi prin PNRR.

- Reclama -

„Am solicitat şi eu clasificări asupra acestei achiziţii de la preşedintele Casei Naţionale de Pensii. Au explicat că au fost prinse în buget încă de anul trecut, procedura a început în ianuarie, s-a finalizat în aprilie”, a explicat Budăi, întrebat în legătură achiziţia a 60 de maşini noi, după ce Guvernul a anunţat că va da o ordonanţă prin care se taie astfel de cheltuieli.

El a precizat că s-au casat maşini de peste 15 ani vechime, „care ar fi costat foarte mult la întreţinere şi nu mai erau sigure pentru circulaţie”.

„S-au achiziţionat maşini prin programul Rabla, iar o parte din autovehicule au fost achiziţionate prin PNRR, autovehicule cu motor electric, cu tot cu staţii de încărcare”, a spus Budăi, adăugând că fiecare Casă de pensii judeţeană şi-a achiziţionat câte o maşină.

Marius Budăi a precizat că aceste achiziţii au început în ianuarie, când nu exista această ordonanţă despre economii bugetare.

Ministrul a mai spus că cheltuielile cu carburanţii au fost tăiate cu 20% dinainte de a apărea ordonanţa, adăugând că la nivelul ministerului s-au tăiat deplasările externe, o parte din deplasările interne.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img