spot_img
24.6 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: Îmi voi asuma răspunderea în Parlament pe proiectul legii pensiilor speciale

Ciolacu: Îmi voi asuma răspunderea în Parlament pe proiectul legii pensiilor speciale

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că atunci când va fi prim-ministru îşi va asuma răspunderea în Parlament pe tema proiectului legii pensiilor speciale, în cazul în care nu se vor finaliza discuţiile cu Comisia Europeană şi despre raportul Băncii Mondiale, menţionând că România şi românii nu trebuie să piardă niciun euro din PNRR din cauza neîndeplinirii acestui jalon.

- Reclama -

„M-am lămurit cu un lucru. Dacă până îmi termin mandatul de preşedinte al Camerei nu se încheie cu raportul Băncii Mondiale, să ştim cum trebuie, şi cu negocierile de la Comisie, să ştim exact cum trebuie să modificăm cu amendamente deja proiectul trecut prin Senat, atunci, ca şi prim-ministru, am dreptul constituţional să vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României. Ca să nu pierdem jalonul şi timpul în care trebuie să îndeplinim acest jalon pentru cererea de plată nr 3. Atunci când preiei lucrurile, preiei şi cu activ şi cu pasiv. Un lucru neîndeplinit, ca să se îndeplinească mai repede, voi veni cu o lege de asumare”, a afirmat Ciolacu la Parlament, întrebat despre eliminarea pensiilor speciale.

Legat de interzicerea cumulului pensiei cu salariul, Ciolacu a spus: „Sunt ferm convins că va veni la pachet cu pensiile speciale şi această decizie”.

Marcel Ciolacu a mai spus că nu este nimeni de vină pentru situaţia privind reforma pensiilor speciale.

„Nu este nimeni devină. Suntem în perioada de îndeplinire a jalonului şi îl vom îndeplini. România nu trebuie să piardă şi românii nu trebuie să piardă niciun euro din cauza neîndeplinirii acestui jalon. V-am spus că vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României”, a adăugat Ciolacu.

Despre posibilitatea ca această lege să fie contestată la Curtea Constituţională, Ciolacu a răspuns: „Vedem cine o contestă. Sunt ferm convins că vom veni cu soluţii şi o vom remedia”. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lãzãroiu)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img