spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeMinistrul maghiar al Finanțelor: Ungaria se află în fruntea clasamentului UE privind...

Ministrul maghiar al Finanțelor: Ungaria se află în fruntea clasamentului UE privind reducerile de impozite

-

Potrivit Eurostat, Ungaria se află în fruntea clasamentului UE privind reducerile de impozite. În timp ce fiscalitatea a crescut în majoritatea statelor membre, Ungaria a redus-o cel mai mult anul trecut, a declarat, vineri, ministrul ungar de Finanţe, Mihály Varga, pe pagina sa de socializare.

- Reclama -

Potrivit unui raport Eurostat, fiscalitatea raportată la PIB s-a îmbunătăţit în Ungaria, ajungând la 34% în 2021, faţă de media europeană de 42%.

Guvernul a continuat reducerile de taxe şi impozite în acest an, reducând impozitele pentru angajatori cu 600 de miliarde de forinţi (1,465 miliarde de euro), astfel Ungaria îşi va putea păstra şi în 2022 poziţia fruntaşă în rândul ţărilor UE, a adăugat Mihály Varga.

Potrivit tabelului Eurostat ataşat la postare, în Ungaria, fiscalitatea raportată la PIB a scăzut anul trecut cu 2,1 puncte procentuale, această tendinţă fiind observată doar în alte patru ţări din UE – Croaţia, Franţa, Letonia şi Olanda -, în timp ce în celelalte ţări impozitele au stagnat sau au crescut.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img