spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeMinistrul liberal al Investiţiilor şi Proiectelor Europene despre protecția cetățenilor în fața...

Ministrul liberal al Investiţiilor şi Proiectelor Europene despre protecția cetățenilor în fața scumpirilor: Unde ne vom opri? Nu poţi plăti facturile tuturor

-

Guvernul va veni cu măsuri suplimentare în privinţa preţurilor la gaze şi energie, dar unde ne vom opri, pentru că mi se pare că intrăm într-o spirală care nu se mai termină niciodată şi întotdeauna va mai fi cineva pe care ai uitat să îl ajuţi, a afirmat, joi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă.

- Reclama -

„Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la energie şi gaze. A existat o lege pe care a votat-o toată lumea în Parlament. Acum înţeleg că nu mai e de ajuns acea lege şi că trebuie venit cu alte măsuri. Vom gândi şi vom vedea în Guven şi alte măsuri, dar trebuie să ne punem şi o întrebare, o întrebare serioasă: Unde ne vom opri? Pentru că nevoi are toată lumea şi dacă începem să discutăm pe fiecare domeniu în parte … De exemplu l-am văzut pe ministrul Agriculturii care, pe bună dreptate, este îngrijorat cu privire la producătorii din agricultură, sunt convins că ministrul IMM-urilor va veni şi va spune ‘Dar şi IMM-urile au probleme în legătură cu situaţia asta’, va veni un alt ministru, cel de la Cultură, care va spune ‘Ştiţi, teatrele, celelalte instituţii de cultură şi ele plătesc energie şi gaze, trebuie ajutate şi acelea’. Tocmai de aceea vă spun: cred că ar trebui prima dată să se discute – dar bine e o discuţie pe care o vom face în Guvern – ce vrei, care sunt categoriile care au nevoie de un ajutor, pentru că până la urmă, la începutul discuţiei, când am adoptat acea lege, toată lumea a fost de acord că trebuie ajutată în primul rând populaţia şi după aceea vezi cum poţi ajuta economia şi companiile. Dar, totuşi, întrebarea mea rămâne: unde ne vom opri, pentru că mi se pare că intrăm într-o spirală care nu se mai termină niciodată. Întotdeauna va mai fi cineva pe care ai uitat să îl ajuţi”, a susţinut Vîlceanu.

„Există o discuţie legată de preţuri chiar de pe vremea când eram la Finanţe şi am semnat atunci o declaraţie comună împreună cu alţi miniştri de Finanţe şi ai Economiei legată tocmai de această problemă a preţurilor la energie şi gaze şi evident că se caută soluţii. Dar soluţia trebuie până la urmă să fie una obiectivă şi care nu se schimbă de la zi la zi. Trebuie să te opreşti undeva, pentru că până la urmă nu poţi plăti la nesfârşit şi pentru toată lumea factura la energie. Nu cred că e normal şi nu cred că cineva şi-a pus obiectivul de a ajunge într-o asemenea situaţie. E o situaţie de-a dreptul care poate părea utopică la un moment dat. Nu poţi plăti facturile tuturor. Şi pentru cât timp? Şi încă ceva. Ok, vrem să oferim bani populaţiei sau companiilor să plătească factura. Foarte bine. Fă-o pentru toţi şi atunci nu mai există această discuţie. Ne permitem să o facem pentru toţi?”, a susţinut el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img