spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăUncategorizedFlagrantul fostului șef al STS: Când ar fi primit banii ar fi...

Flagrantul fostului șef al STS: Când ar fi primit banii ar fi scos o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscise pe ele „mită” sau „flagrant”

-

Generalul în rezervă Florin Mihalache, fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicații Speciale în perioada 2001-2005, a fost reținut de procurorii DNA după ce ar fi fost prins în flagrant primind mită 75.000 de euro de la administratorul unei firme, căruia inițial îi ceruse o mașină de lux, scrie Hotnews.ro.

Potrivit DNA, în perioada august 2021 – ianuarie 2022, aceasta i-ar fi cerut în mod repetat administratorului unei firme (martor în cauză) inițial un autoturism de lux, iar ulterior contravaloarea acestuia – 75.000 de euro. El ar fi cerut mita „pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora”.

Surse judiciare au declarat că persoana reținută este Florin Mihalache, general în rezervă și fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicații Speciale în perioada 2001-2005, când șef al statului era Ion Iliescu, mai arată sursa citată. Aceleași surse spun că, inițial, acesta i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux – Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii. Conform surselor judiciare citate, când ar fi primit banii el ar fi scos o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă UV, verificând toate cele 310 bancnote primite, pentru a nu avea înscise pe ele „mită” sau „flagrant”, conform sursei citate.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...