spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeMinistrul Justiției și șeful FBI acuză că ”agenți străini” ar fi implicați...

Ministrul Justiției și șeful FBI acuză că ”agenți străini” ar fi implicați în violențele din America

-

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a afirmat joi că „agenţi străini” încearcă să „exacerbeze violenţa” în manifestaţiile organizate după moartea lui George Floyd, relatează AFP.

- Reclama -

Până în prezent, 51 de persoane au fost arestate de autorităţile federale în legătură cu „revoltele violente”, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă.

Manifestaţii împotriva brutalităţii poliţiei şi rasismului sunt organizate pe întreg teritoriul Statelor Unite după moartea acestui afro-american de 46 de ani ucis de un poliţist alb, la 25 mai, la Minneapolis.

Poliţia a procedat în total la circa 10.000 de arestări în tulburările care au avut loc în paralel cu aceste adunări, potrivit unei estimări preluate de media americane.

Bill Barr a afirmat că „agitatori extremişti” au „confiscat” manifestaţiile, citând în special grupul de extremă-stângă Antifa.

„Vedem, de asemenea, actori străini care manipulează toate părţile pentru exacerbarea violenţei”, a adăugat ministrul, fără alte precizări.

Alături de el, directorul FBI, Christopher Wray, a evitat la rândul lui să arate vreo ţară cu degetul. „Aceşti agenţi străini ar trebui să ştie că noi observăm totul de foarte aproape şi suntem pregătiţi să acţionăm dacă este necesar”, a declarat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...