spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeMinistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: De multe ori am fost la reuniunile Consiliului...

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care îşi desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro

-

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, despre majorările salariale ale demnitarilor, că de multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi nivelurile de salarizare ale miniştrilor omologi depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă cu populaţia României şi problemele cu care ne confruntăm, cred că e o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni, a mai spus ministrul.

- Reclama -

”De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care îşi desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate că îi criticăm, faţă de omologii din străinătate”, a declarat Marcel Boloş.

El a precizat: ”Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care sunt în comparaţie cu ale altor demnitari, sfidătoare. Sunt de bun simţ”, a precizat el. 

Întrebat dacă se impune majorarea salariilor demnitarilor, Marcel Boloş a arătat că este pus ”într-o situaţie foarte delicată pentru raportarea cu marea masă a oamenilor”.

„În solidar cu oamenii, Guvernul şi Parlamentul nu au adoptat astfel de decizii care pot, la un moment dat, pentru oameni să fie decizii foarte sensibile. Probabil că această îngheţare a salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate cu ceea ce înseamnă perioada de criză şi de sărăcie prin care trec oamenii”, a afirmat Boloş.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...