Ministrul interimar al Finanțelor avertizează: Până în octombrie trebuie să prezentăm CE un plan de reducere al deficitului

0
171

Ministrul interimar al Finanțelor, Viorel Ștefan, a afirmat miercuri că atenționarea pe care România a primit-o din partea Comisiei Europene se referă la deficitul structural și obligă România să prezinte până în octombrie un plan de măsuri în sensul ajustării acestui deficit.

„Atenționarea pe care am primit-o de la Bruxelles vizează o notificare în legătură cu o deviație semnificativă de la parcursul legat de deficitul structural. Așa cum tratatul ne obligă pe noi ca atunci când după un exercițiu se înregistrează un deficit structural mai mare, în exercițiul următor se impun măsuri de ajustare. Vă reamintesc 2016, guvern tehnocrat, a însemnat 3,06 deficit bugetar în termeni ESA, 2,6 deficit structural. 3,06 — ne-a trecut glonțul pe la ureche, ar fi putut să genereze procedura de deficit excesiv. Am scăpat. 2,6 pe deficit structural a generat această atenționare în legătură cu devierea semnificativă care ne obligă ca până în luna octombrie să prezentăm Comisiei Europene un program de măsuri în sensul ajustării”, a afirmat Viorel Ștefan la Parlament.