spot_img
0.1 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăActualitateMinistrul German al Sănătății vrea carantină internațională și vaccinare din cauza variolei...

Ministrul German al Sănătății vrea carantină internațională și vaccinare din cauza variolei maimuțelor: Lauterbach susține că homosexualii sunt cei mai expuși

-

După depistarea primelor cazuri de variola maimuței, Germania pregătește câteva măsuri pentru combaterea acestei maladii, potrivit ministrului federal al Sănătății, Karl Lauterbach.Recomandările privind izolarea și carantina sunt în curs de dezvoltare împreună cu Institutul Robert Koch (RKI), a declarat luni politicianul SPD, în cadrul Adunării Mondiale a Sănătății de la Geneva. Lauterbach a precizat că măsurile ar putea fi prezentate marți, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Ministerul Sănătății a contactat deja un producător care face vaccinuri special pentru variola maimuței.

Lauterbach a susținut că este necesară o izolare internațională fermă. Focarul global este atât de neobișnuit încât există îngrijorarea să nu fie ca focarele anterioare de variola maimuței.

Este probabil ca modul de răspândire să se fi schimbat, „astfel încât acum trebuie să reacționăm rapid și din greu pentru a stăpâni din nou un focar global”.

auterbach a explicat că, potrivit cunoștințelor anterioare, în primul rând bărbații care au avut contact sexual cu bărbați infectați sunt cei mai expuși. Acum este important să ne adresăm cu onestitate grupurilor de risc. Acest lucru este pentru protecția lor și nu trebuie înțeles greșit ca stigmatizare.

Ministrul a făcut un apel către toți cei care au întreținut sex anonim cu bărbați să își monitorizeze modificările la nivelul pielii și temperatura, dar și să apleze la medic dacă bănuiesc că ar putea fi infectați.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img