spot_img
34.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeMinistrul Finanțelor: PNRR-ul ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în...

Ministrul Finanțelor: PNRR-ul ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu aceste pensii de serviciu. Asta vom face

-

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat miercuri, la Parlament, despre proiectul de lege privind reforma pensiilor speciale, jalon în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că PNRR-ul ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu aceste pensii de serviciu şi asta vor face, el arătând că România are bani.

„Reforma va fi făcută aşa cum este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Bani România are, problema este dacă este oportun să ducă mai mulţi bani sau mai puţini bani. PNRR-ul ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu aceste pensii de serviciu, asta vom face. (..) Nu mă întrebaţi pe mine de toate jaloanele, eu am toată deschiderea să particip, cu toţi colegii mei, în grupuri de lucru sau când sunt chemat, să vin cu soluţii sau cu ceea ce înseamnă sustenabilitatea acestei ţări”, a spus ministrul.

- Advertisement -

El a arătat că între timp, a apărut raport final al Băncii Mondiale, care are o serie de diferenţe faţă de raportul initial, pe baza căruia a fost scris proiectul de lege.

”Ne vom uita pe el, sunt toate ministerele de resort implicate, să vină cu soluţii şi să ne atingem jalonul din PNRR. Nu vreţi să îl întrebaţi pe domnul ministru al Muncii sau pe miniştrii de resort? Eu vin ca suport. Nu am nicio pensie de serviciu la mine în sector, la mine, la Ministerul de Finanţe nu avem pensii de serviciu”, a mai spus Câciu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img