spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Sunt ferm convins că nu vor fi probleme privind cererea 2...

Ciolacu: Sunt ferm convins că nu vor fi probleme privind cererea 2 de plată a PNRR. Am discutat şi despre cererea 3 de plată, am văzut lista cu priorităţi astfel încât să nu avem probleme cu ea

-

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că este ferm convins că nu vor fi probleme cu privire la cererea de plată numărul 2 a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Liderul PSD a adăugat că este sigur că la fel se va întâmplat şi cu cererea de plată numărul 3 şi va fi aprobată de către Comisia Europeană, chiar dacă s-ar putea prelungi perioada.

„Aşteptăm de la Comisie ok-ul pe ultimul text, pe avertizori şi se deblochează. Şi de Ministerul Energiei ultimele modificări convenite. Au fost prezentate şi se aşteaptă de la Comisia Europeană ultimul ok. Ştiţi că jalonul este îndeplinit în momentul în care şi Comisia consideră că acea legislaţie se ridică la cele ce ne-am asumat prin PNRR. Eu sunt ferm convins că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte cererea 2 de plată. Am discutat şi despre cererea 3 de plată şi am văzut lista cu priorităţi, astfel încât să nu avem probleme nici cu cererea 3 de plată, cu toate că se poate lungi perioada, eu cred că ne vom încadra”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri la Parlament,,  chestionat care este stadiul pe tranşa a doua, pe legea avertizorilor de integritate şi pe decarbonare.

Referitor la proiectul privind pensiile speciale, Ciolacu a explicat că vor fi discuţii în comisia de specialitate, cât şi în grupul de lucru înfiinţat în acest, scop, în paralel.

„Va fi exact cum am făcut cu legile Educaţiei, aceeaşi abordare este şi privind legislaţia pe pensiile speciale. A venit raportul de la Banca Mondială s-au extras anumite lucruri de acolo de către domnul ministru. Se lucrează la comisie, dar se lucrează în paralel şi la acest grup de lucru. Nu poţi să soliciţi o legislaţie ca să câştigi mai mult la pensie decât cât ai câştigat în activitate. Nu există măsuri pentru anumită parte. În schimb, există plafoane. Eu m-am uitat pe media pensiilor militare, nu este una care să sară din bunul simţ sau din şabloane. Repet. Pensiile militare sunt pensii ocupaţionale, nu pensii speciale, din punctul meu de vedere”, a explicat Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi incluşi şi parlamentiarii în această lege, liderul PSD a răspuns: „Nu, şi vă spun de ce, pentru că nu este pe aceeaşi legislaţie”.

„Va fi o legislaţie separată pentru parlamentari, pentru că se încadrează pe alte legi. În acest moment vorbim despre pensii, vedem dacă abordarea trebuie să se extindă la anumite salarii exagerate. În sistemul bugetar Preşedintele României trebuie să aibă cel mai mare venit. Nu este niciun plafon discutat şi stabilit”, a completat Marcel Ciolacu.

Pe 20 februarie, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat că are toată încrederea că România va obţine aprobarea pentru a încasa cererea de plată numărul 2 a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Premierul a adăugat că ţara noastră se încadrează în limitele de timp solicitate de către Comisia Europeană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img