Home Analize Ministrul Familiei anunță o campanie „agresivă” pentru prevenirea consumului de droguri

Ministrul Familiei anunță o campanie „agresivă” pentru prevenirea consumului de droguri

0

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Natalia Intotero, a anunţat, marţi, mai multe măsuri de combatere a consumului de droguri, menţionând că este în curs de finalizare o aplicaţie, destinată elevilor, studenţilor, părinţilor şi bunicilor, care va conţine informaţii pe această temă, va fi realizată o caravană cu autocar personalizat şi campanii agresive pentru prevenirea consumului de astfel de substanţe.

„Pe zona de prevenţie droguri, suntem în curs, noi am terminat draftul unei aplicaţii care să conţină informaţii pe tot ceea ce înseamnă prevenirea consumului de droguri. Această aplicaţie va beneficia de informaţii din partea Agenţiei Naţionale Antidrog, Ministerul de Interne şi, în egală măsură, de la Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică. Această aplicaţie va fi dedicată elevilor de şcoală generală, liceu, studenţi, dar şi părinţilor şi bunicilor. Ne dorim să fie realizată cât mai atractiv”, a afirmat Intotero, la audierea sa în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

Ea a precizat că urmează să aibă loc prima reuniune a Comitetului Interministerial.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Cătălin Predoiu, se intenţionează a se realiza prima întâlnire a acelui Comitet Interministerial ce a fost decis în urma şedinţei CSAT. Din acest comitet vom face parte şi noi, ca instituţie, şi vom prezenta această aplicaţie şi aşteptăm şi sugestii, urmând ca apoi să deschidem licitaţia pentru cei care doresc să se implice”, a menţionat Intotero.

Ea a mai explicat că este necesară înăsprirea pedepselor pentru traficul de droguri, dar şi realizarea de centre pentru tratarea consumatorilor de droguri.

„De asemenea, foarte importantă este înăsprirea pedepselor şi, nu în ultimul rând, realizarea celor centre de adicţie, nu doar pentru droguri, ci şi pentru celelalte domenii. Mâine după-amiază voi avea o deplasare la Braşov. Am înţeles că la Braşov, aici ştiu de la presă, şi urmează acum să verific, Cluj, Harghita şi Sibiu ar fi patru astfel centre, construite de 20 de ani de Ministerul de Interne, care sunt închise. Vreau să văd dacă e adevărat. Vreau să văd unde se află acele clădiri, de ce nu funcţionează şi să le punem în funcţiune de îndată. Aceste centre trebuie să aibă rolul de recuperare. Nu este normal ca părinţii care îşi identifică copiii că au căzut în această patimă să fie nevoiţi să-i ducă la un spital de psihiatrie”, a mai afirmat ministrul.

Ea a menţionat necesitatea unor campanii de prevenţie „continue şi adaptate” la nivelul de vârstă al tinerilor.

„În primul rând, o campanie agresivă pentru combaterea consumului de droguri, o campanie agresivă şi adaptată, prin toate mijloacele, toate tipurile de comunicare – comunicare faţă în faţă în cadrul instituţiilor de învăţământ, comunicare prin susţinerea ONG-urilor din domeniul familiei, pentru că e foarte important şi conştientizarea părinţilor cu privire la acest fenomen îngrijorător, online, prin susţinerea mass-media, televiziuni, prin tot ce înseamnă posibilitate de a ajunge informaţia la posibilii beneficiari”, a adăugat ministrul.

Ea s-a referit la caravana care va fi organizată pentru prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor.

„În următoarea perioadă ne propunem realizarea unei caravane, un autocar personalizat, care să meargă în toate judeţele ţării, o piesă de teatru foarte bine interpretată şi creată de liceeni şi, bineînţeles, tineri care prin sprijin au reuşit să treacă de această problemă, a consumului de droguri, dar şi influenceri, atât din partea artistică şi reprezentanţi din zona media, care au ales să fie partenerii noştri”, a mai spus ministrul. 

Ad

Exit mobile version