spot_img
21.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăSpecialMinistrul Educației: CNATDCU nu se poate autosesiza în cazul Kovesi

Ministrul Educației: CNATDCU nu se poate autosesiza în cazul Kovesi

-

Ministrul Educației a explicat la emisiunea „24 de minute”  de pe siteul digi24.ro că CNATDCU nu se poate autosesiza în cazul acuzațiilor că șefa DNA ar fi plagiat în teza de doctorat deoarece în mandatul ministrului Adrian Curaj a fost scoasă această clauză din regulamentul instituției. Mircea Dumitru a atras atenția că orice persoană poate depune o sesizare la CNATDCU dacă are suspiciuni de plagiat, însă trebuie să aducă dovezi în acest sens. 

- Reclama -

CNATDCU nu se poate autosesiza. Potrivit regulamentului nu există procedura de autosesizare. Când a fost făcut noul regulament, în timpul mandatului domnului Curaj, a fost scoasă procedura autosesizării pornind de la ideea că instituția care va analiza teza nu poate să se și autosesizeze și să aibă o idee despre lucrare înainte. S-a considerat că așa este mai obiectivă instituția. Orice persoană poate sesiza CNATDCU”, a spus ministrul Educației. 

- Advertisement -

Ministrul Mircea Dumitru a spus, referitor la declarațiile lui Sebastian Ghiță că instituțiilor le-ar fi frică să analizeze doctoratul șefei DNA, că deputatul poate să depună el însuși o sesizare la CNADTCU.

„Dacă persoana care face autodenunțul depune și o sesizare aducând niște argumente privind presupusul plagiat atunci CNATDCU poate analiza. Dacă depune (Sebastian Ghiță n.red) o cerere va putea să și verifice dacă ne este sau nu ne este frică”, a spus Mircea Dumitru. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img