spot_img
3.5 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de interne sârb acuză UE: Au fost suficient de ipocriți 

Ministrul de interne sârb acuză UE: Au fost suficient de ipocriți 

-

Ministrul sârb al Afacerilor Interne, Aleksandar Vulin, care conduce delegația sârbă la cea de-a 90-a sesiune a Adunării Generale Interpol din India, a declarat astăzi că amenințările venite de la Uniunea Europeană, că vor fi reintroduse vize și că liberalizarea vizelor va fi anulată, sunt ipocrite.

- Reclama -

„Dacă problema UE este că în jur de 500 de cetățeni din Burundi care au cerut azil au venit prin Serbia, atunci probabil că este o problemă și mai mare a câtorva milioane de oameni care au venit din Siria sau Afganistan. Serbia nu a început războiul în Siria, Serbia nu a condus Afganistanul timp de 20 de ani, „Serbia nu a început „Primăvara Arabă” în Tunisia, de unde vin și migranții”, a spus Vulin, a comunicat Ministerul de Interne.

Potrivit lui , dacă UE trebuie să pedepsească Serbia pentru că nu a impus sancțiuni Rusiei, pentru că a refuzat să recunoască Kosovo și pentru că a refuzat să părăsească Republica Srpska – să găsească măcar un motiv adevărat.

„Au fost suficient de ipocriți și lingușitori”, a spus Vulin, reacționând la ultimele presiuni ale Uniunii Europene asupra Serbiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img