spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeMinistrul de Interne, Lucian Bode: Tendinţa existentă la nivel european faţă de aderarea...

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Tendinţa existentă la nivel european faţă de aderarea României la Schengen este favorabilă 

-

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a participat, luni, la Praga, la Consiliul informal Justiţie şi Afaceri Interne, unde a abordat problema aderării României la Spaţiul Schengen şi a cerut sprijinul comisarului european Ylva Johansson.

- Reclama -

Ministrul a precizat, de asemenea, că discuţiile privind aderarea României la spaţiul Schengen au fost unul dintre obiectivele prioritare ale deplasării sale la Praga.  

”În acest sens, în marja lucrărilor Consiliului am avut o întrevedere bilaterală foarte bună cu doamna Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne şi un prieten al României, căreia i-am mulţumit pentru susţinerea constantă arătată eforturilor noastre şi i-am solicitat sprijinul pentru urgentarea procedurilor la nivel european în vederea aderării României la spaţiul Schengen cât mai curând. Sunt încrezător în demersurile noastre, iar tendinţa existentă la nivel european faţă de aderarea României este favorabilă şi trebuie să o fructificăm ca atare”, a mai scris Bode.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img