spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de Interne după declarația cancelarului german despre Schengen: De 10 ani îndeplinim toate...

Ministrul de Interne după declarația cancelarului german despre Schengen: De 10 ani îndeplinim toate cerinţele

-

Ministrul de Interne, Lucian Bode afirmă, luni, după declaraţia cancelarului german Olaf Scholz, privind susţinerea ţării noastre pentru aderarea la spaţiul Schengen, că aceasta confirmă ceea ce autorităţile române spun de peste 10 ani de zile: îndeplinim toate cerinţele tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen cu drepturi depline.

- Reclama -

„Aderarea la spaţiul Schengen a fost şi rămâne un obiectiv foarte important pentru România. Mă bucur să constat sprijinul şi susţinerea publică a Germaniei, stat membru cu care avem o cooperare foarte bună în domeniul afacerilor interne”, transmite ministrul de Interne. 

Lucian Bode afirmă că ”declaraţia cancelarului Scholz, pe care o salută, confirmă ceea ce autorităţile române spun de peste 10 ani de zile: îndeplinim toate cerinţele tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen cu drepturi depline”. 

”Mai ales în contextul actual, trebuie să ne fie recunoscute rolul esenţial pe care îl avem în arhitectura de securitate a UE şi contribuţia constantă şi activă la eforturile generale de consolidare a securităţii UE. Suntem un partener foarte serios la nivel european, iar aderarea la spaţiul Schengen este o aşteptare firească a tuturor românilor”, mai menţionează Bode. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...