spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe ucrainean: O parte a intelectualității europene suferă de o...

Ministrul de externe ucrainean: O parte a intelectualității europene suferă de o „mare şi gravă boală”

-

Dorinţa de a „salva obrazul” dictatorului rus Vladimir Putin reprezintă o „boală gravă” în Europa pe care numai o istorie crudă o poate vindeca, a declarat joi seara ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba în cadrul unui telemaraton, potrivit publicaţiei Liga.net, transmite Agerpres.

- Reclama -

Potrivit lui Kuleba, unii politicieni şi experţi din Uniunea Europeană, dar şi din alte ţări ale lumii au început să-şi facă griji că Putin va pierde războiul în Ucraina.”Nu se poate permite acest lucru, Rusia nu trebuie umilită, nu se poate să nu i se ofere lui Putin o cale acceptabilă de scăpare din acest război!”, afirmă ei.

- Advertisement -

„Dacă ar fi să-i dăm la o parte pe cei care profită de contractele cu Rusia şi să ne referim strict la persoanele care cred sincer în aceste idei, putem spune că ei suferă de sindromul clasic al dependenţei de Rusia. Chiar dacă Rusia ar începe să le măcelărească conaţionalii pe străzile lor, aceştia vor continua să spună că Rusia trebuie ajutată să-şi salveze obrazul”, consideră şeful diplomaţiei ucrainene.

Kuleba a calificat aceasta drept o „mare şi gravă boală” de care „suferă” unele categorii de populaţie în Europa, îndeosebi în rândul intelectualităţii, şi doar „istoria crudă o va vindeca”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img