spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe ucrainean către europeni după ce Camera Reprezentanților a votat...

Ministrul de externe ucrainean către europeni după ce Camera Reprezentanților a votat un pachet de sprijin: NU VĂ RELAXAȚI

-

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a făcut luni apel la omologii săi din Uniunea Europeană să nu se relaxeze în privinţa trimiterii de ajutoare militare Kievului, după ce, sâmbătă, după luni de blocaj, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a adoptat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, relatează EFE.

„Salutăm cu toţii decizia Camerei Reprezentanţilor a SUA de a oferi un pachet puternic de ajutor pentru Ucraina. Dar noi, în Europa, nu putem şi nu ar trebui să ne relaxăm”, a declarat Kuleba într-o alocuţiune rostită prin videoconferinţă în cadrul Consiliul miniştrilor de externe şi apărării din UE.

- Advertisement -

Şeful diplomaţiei ucrainene a subliniat că „apărarea Europei este în principal o problemă care îi priveşte în primul rând pe europeni”. „În cele şase luni de dezbateri (privind aprobarea pachetului de ajutor) în SUA, Europa a demonstrat un adevărat leadership şi capacitatea de a acţiona”, a adăugat Kuleba, care le-a mulţumit colegilor săi din UE.

Ministrul ucrainean s-a pronunţat pentru luarea unor „decizii concrete şi îndrăzneţe” pentru a livra acum Ucrainei sisteme suplimentare de apărare antiaeriană Patriot şi SAMP-T, plus rachete şi sisteme suplimentare de artilerie cu muniţia aferentă.

- Advertisement -

„Acum că toată lumea este aici, la masă, este timpul să acţionăm, nu să dezbatem”, a reiterat Kuleba, insistând că UE trebuie să ajute Ucraina să învingă Rusia dacă vrea să împiedice ca agresiunea militară a Kremlinului să se extindă în alte ţări de pe continent.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img