spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Bruxelles-ul se pregătește de război mondial

Ministrul de externe maghiar: Bruxelles-ul se pregătește de război mondial

-

Bruxelles-ul reacționează la deteriorarea poziției Ucrainei pe front, pregătindu-se pentru un război mondial, iar Ungaria este în favoarea unei reglementări pașnice, a declarat ministrul maghiar de externe Peter Szijjártó.

„Bruxellesul reacționează pregătindu-se pentru un război mondial la situația din ce în ce mai deteriorată de pe front pentru Ucraina”, a declarat Szijjártó jurnaliştilor maghiari după o întâlnire a şefilor ministerelor de externe şi ai apărării UE la Luxemburg. Discursul său a fost difuzat de canalul M1 TV.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, întâlnirea a fost similară cu o „întâlnire a liderilor militari”, deoarece timp de câteva ore „aproape toată lumea a vorbit despre câte unități si ce arme sunt gata să aprovizioneze Ucraina” din depozitele aproape goale.

Szijjártó a subliniat că până acum, livrările de arme către Ucraina nu au contribuit la succesele acesteia pe front, ci, „dimpotrivă, au dus la o înrăutățire a situației”. „Întrebarea este de ce, dacă strategia nu a funcționat înainte, ar trebui să funcționeze acum… Credem că furnizarea de arme duce doar la prelungirea războiului și la creșterea riscului de război mondial”, a spus el/

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img