spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe sârb: Dacă SUA şi UE "nu pot să trateze"...

Ministrul de externe sârb: Dacă SUA şi UE „nu pot să trateze” cu premierul kosovar atunci aceasta este fie un semn al neputinţei lor, fie al consimţământului lor tacit

-

Ministrul de externe sârb, Ivica Dacic, a lansat luni un apel către Uniunea Europeană şi SUA să facă uz de influenţa lor pe lângă Kosovo pentru a determina Pristina să respecte ceea ce s-a convenit până acum în zece ani de dialog, relatează EFE conform AGERPRES.

- Reclama -

Respectarea acordurilor convenite este condiţia ca sârbii din Kosovo să revină în instituţiile kosovare, a declarat Dacic la televiziunea publică sârbă RTS.

Dacă SUA şi UE „nu pot să trateze cu (premierul kosovar, ultranaţionalistul Albin) Kurti, atunci aceasta este fie un semn al neputinţei lor, fie al consimţământului lor tacit şi muncii lor în comun”, a adăugat ministrul sârb.

„Măştile trebuie să cadă pentru a clarifica dacă Acordul de la Bruxelles mai există sau nu”, a insistat Dacic, totodată vicepremier în guvernul sârb.

Reprezentanţii minorităţii sârbe din Kosovo, concentrată în nordul ţării, au demisionat sâmbătă din instituţiile kosovare cerând executivului de la Pristina să creeze o asociaţie a municipalităţilor sârbe din Kosovo, convenită în 2013, în dialogul mediat de UE, privind instituirea unui fel de autonomie administrativă a acestei minorităţi.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img