spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeBeijingul cere Londrei să oprească contactele oficiale cu administrația din Taiwan. Vizita...

Beijingul cere Londrei să oprească contactele oficiale cu administrația din Taiwan. Vizita unui ministru britanic a enervat China

-

Beijingul cere Londrei să oprească contactele oficiale cu administrația din Taipei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian, comentând vizita în Taiwan a ministrului de stat britanic Greg Hands.

- Reclama -

„Solicităm Regatului Unit să respecte suveranitatea Chinei, să respecte cu strictețe principiul „o singură China” și să oprească toate contactele oficiale cu Taiwan”, a spus Zhao Lijian. El a mai adăugat că Londra nu ar trebui să trimită semnale false separatiștilor taiwanezi care susțin independența insulei.

Guvernul Marii Britanii a declarat luni că ministrul de stat Greg Hands a plecat în Taiwan într-o vizită de două zile în timpul căreia se va întâlni cu șeful administrației insulei, Tsai Ing-wen.

În timpul călătoriei, Hands intenționează să abordeze barierele comerciale din sectoarele financiar, tehnic, farmaceutic și alimentar „pentru a promova exporturile și investițiile firmelor britanice din Taiwan”. Cele două părți vor discuta, de asemenea, despre energia eoliană și hidrogen și cooperarea semiconductoare.

Beijingul se opune oricăror contacte între oficiali din țări străine și reprezentanți ai administrației din Taiwan. China consideră astfel de vizite drept provocări și interferențe în afacerile interne ale Chinei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img