spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe polonez îl acuză pe președinte după ce a cerut...

Ministrul de externe polonez îl acuză pe președinte după ce a cerut desfășurarea de arme nucleare in țară: I s-a spus deja la cele mai înalte niveluri și să fie clar–nu poloneze–să nu vorbească despre asta și că nu există încă nicio șansă

-

Președintele polonez Andrzej Duda nu avea autoritatea să discute despre probabila desfășurare a armelor nucleare pe teritoriul țării și a fost avertizat despre acest lucru, a declarat ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski la postul de televiziune Polsat.

Anterior, președintele Duda, într-un interviu pentru Fakt, a declarat că autoritățile poloneze sunt pregătite să desfășoare arme nucleare americane pe teritoriul lor. Tusk a răspuns la aceasta spunând că vrea să se întâlnească cu Duda și să afle ce l-a determinat să facă astfel de declarații. Joi, Duda l-a invitat pe Tusk la o astfel de întâlnire pe 1 mai.

- Advertisement -

„Dlui președinte i s-a spus deja la cele mai înalte niveluri și să fie clar – nu poloneze– să nu vorbească despre asta și că nu există încă nicio șansă”, a spus Sikorski.

El a subliniat că președintele „reprezintă politica externă care este formulată de Consiliul de Miniștri”.

- Advertisement -

Potrivit șefului Ministerului de Externe polonez, guvernul țării nu i-a oferit președintelui „un stimulent sau autoritate” să vorbească pe tema armelor nucleare.”„Acestea sunt probleme foarte complexe pe care le discutăm în grupul de planificare nucleară al Alianței Nord-Atlantice într-o atmosferă de cel mai înalt secret. Acest lucru se face în astfel de adăposturi speciale”, a explicat Sikorsky.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img