Prim-Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, l-a atacat dur vineri seară pe ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, acuzându-l că se foloseşte de ”fapte alternative” pentru a apăra controversatele reforme judiciare ale Varşoviei. Reprezentanţii de la Bruxelles au catalogat drept o ameninţare la adresa statului de drept reformarea Curţii Constituţionale, transmite Reuters.

”Te rog să ne permiţi să ne respectăm propria lege fundamentală, nu viziunea ta despre Constituţie. Okay?”, a spus Waszczykowski.

În schimb, prim-vicepreşedintele a încercat să construiască un argument puternic, precizând că Comisia de la Veneţia i-a acuzat pe conservatorii din guvern că subminează democraţia prin ştirbirea de puteri a Curţii Constituţionale.

”Nu mă crede pe mine, dar ai întrebat Comisia de la Veneţia. Ei au fost foarte clari în răspuns. Singurul lucru pe care l-au primit de la tine a fost un răspuns jignitor”, a completat Timmermans.

Tensiunile dintre Varşovia şi Bruxelles au crescut considerabil în ultimul an şi jumătate, după ce euroscepticii de la Partidul Lege şi Dreptate (PiS) au reuşit să obţină singuri o majoritate parlamentară, pentru prima dată după căderea regimului comunist din Polonia.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?