spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: O economie naţională puternică nu există fără companii...

Ministrul de externe maghiar: O economie naţională puternică nu există fără companii puternice aflate în proprietate naţională

-

Creştere economică nu există fără investiţii, investiţii nu există fără o economie naţională puternică, iar economie naţională puternică nu există fără companii puternice, aflate în proprietate naţională – a declarat marţi ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, conform comunicatului emis de minister.

Ministrul a participat la ceremonia de inaugurare a halei de producţie de la Napkor a firmei Gémtech Srl. Valoarea investiţiei acestei companii care produce structuri metalice este de 2 miliarde de forinţi (5,62 milioane de euro), la care statul a contribuit cu 900 de milioane de forinţi (2,5 milioane de euro), ajutând astfel la menţinerea a 450 de locuri de muncă.

Szijjártó a spus că, deşi au existat aproape exclusiv ştiri negative din economia mondială de la începutul pandemiei de coronavirus, pentru Ungaria anul trecut a fost unul dintre cei mai reuşiţi din punct de vedere economic.

El a subliniat: în ciuda dificultăţilor extraordinare, în 2021, în Ungaria au fost doborâte recordurile ocupării forţei de muncă, performanţei la export şi cel al investiţiilor. Investiţiile realizate însumează peste 5 miliarde de euro, numărul angajaţilor a crescut până la un nivel fără precedent de la schimbarea regimului (4,7 milioane de persoane), iar exporturile Ungariei au ajuns la 110 miliarde de euro – a precizat.

În ceea ce priveşte exportul, ministrul a raportat că, deşi Ungaria se află pe locul 95 pe lista globală a ţărilor după numărul populaţiei, performanţa sa la export se situează pe locul al 34-lea. Acest lucru indică faptul că produsele fabricate în Ungaria sunt competitive şi pe pieţele internaţionale.

“Cheia este creşterea economică, creştere însă nu există fără investiţii, investiţii nu există fără o economie naţională puternică, iar economie naţională puternică nu există fără companii puternice, aflate în proprietate naţională” – a spus Szijjártó.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...