Home Analize Ministrul de externe maghiar: Nu acceptăm viziunea potrivit căreia să avem curajul...

Ministrul de externe maghiar: Nu acceptăm viziunea potrivit căreia să avem curajul de a fi mici. Succes pot avea ţările care au o identitate naţională puternică şi care sunt capabile să îşi păstreze moştenirea culturală, religioasă şi istorică

0

În această perioadă dificilă, succes pot avea ţările care au o identitate naţională puternică şi care sunt capabile să îşi păstreze moştenirea culturală, religioasă şi istorică, a spus ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri.

Declaraţia a fost făcută la evenimentul de deschidere al reuniunii diplomatice culturale de la Budapesta. Szijjártó a subliniat că pentru a atinge succesul, interesul naţional trebuie să fie principiul călăuzitor şi cel mai important aspect în timpul procesului decizional. “Nu acceptăm viziunea potrivit căreia să avem curajul de a fi mici, a spus ministrul.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că succes pot avea ţările care stau cu capul sus şi care îşi apără propriile interese, pentru asta este nevoie, însă, de o bază stabilă, iar pentru Ungaria, această bază stabilă este asigurată de istoria sa de o mie de ani, de moştenirea creştină şi de tradiţiile culturale, religioase şi istorice.

“În lumea de astăzi, totul se împotriveşte acestor lucruri, curentul liberal internaţional tratează drept duşmani pe toată lumea care apără valorile naţionale, tradiţiile şi moştenirea istorică şi culturală”, a afirmat ministrul.

Péter Szijjártó a spus că o sarcină esenţială este acela ca Ungaria să prezinte lumii valorile şi resursele extraordinare pe care le are cultura maghiară.

“Aparţinem Occidentului, cultura noastră face parte din cultura occidentală, dar în acelaşi timp, în Orient suntem consideraţi fraţi, deoarece moştenirea culturală maghiară are aspecte orientale semnificative, iar datorită teoriei apartenenţei finno-ugrice, nu suntem trataţi ca străini nici în Nord”, a explicat Szijjártó.

Ministrul a mai subliniat că strategia de politică externă a Ungariei se bazează pe respectul reciproc, care poate fi alimentat în mare parte din respectul pentru cultura maghiară.

Potrivit ministrului ungar de externe, şi din acest motiv este foarte important că Ungaria are 26 de institute culturale în 24 de state din întreaga lume, la fel cum este o cerinţă ca toate ambasadele să desfăşoare activităţi de diplomaţie culturală. În acest spirit, diplomaţi cu sarcini culturale lucrează în 89 de locuri.

Ad

Exit mobile version