spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Mai mulţi dintre omologii mei, miniştri de externe...

Ministrul de externe maghiar: Mai mulţi dintre omologii mei, miniştri de externe din UE, îşi exprimă în privat, în mod regulat, sprijinul, sau prin mesaje SMS, dar, din motive politice, nu îndrăznesc să o facă în mod deschis

-

În condiţiile în care canalele de comunicare dintre Occident şi Rusia devin impracticabile, lumea renunţă să mai spere la pace în Ucraina, a avertizat, miercuri, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, în cadrul unei dezbateri organizate la Institutul Parteneriatului Conservator (CPI) din Washington.

- Reclama -

La comemorarea Revoluţiei din 1956, potrivit comunicatului MAE ungar, ministrul a subliniat că celor din Ungaria nu trebuie să le explice nimeni ce înseamnă o armată imensă care trece prin ţară şi sute de mii de cetăţeni nevoiţi să se refugieze în străinătate.

În discursul său, şeful diplomaţiei ungare a explicat că lecţia istorică ce se poate concluziona este că de fiecare dată când a existat un conflict între Est şi Vest, întotdeauna Europa Centrală a pierdut.

De asemenea, atunci când Guvernul ungar s-a pronunţat în favoarea menţinerii canalelor de comunicare, a fost imediat etichetat drept pro-rus sau aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a adăugat, cu părere de rău, politicianul.

Potrivit lui Péter Szijjártó, Uniunea Europeană a gestionat “complet greşit” criza din Ucraina, deoarece raţionamentul care a stat la baza sancţiunilor din februarie a fost că acestea îi vor îngenunchea pe ruşi şi vor ajuta la încheierea rapidă a războiului, dar, acum, suntem imediat în noiembrie, conflictul armat devine din ce în ce mai brutal, iar economia europeană este pusă pe butuci.

Ministrul ungar a subliniat că măsurile luate de actuala administraţie de la Washington sunt periculoase, deoarece pot contribui la o escaladare a situaţiei.

Politicianul de la Budapesta a vorbit apoi despre importanţa păcii şi şi-a exprimat regretul pentru faptul că, atunci când pomeneşte despre aceste aspecte, unele persoane îl etichetează imediat drept “spion rus” deoarece, în prezent, în rândul statelor membre ale UE, există o “retorică a războiului şi a escaladării”.

Péter Szijjártó a subliniat că, în speranţa păcii, Ungaria rămâne interesată de menţinerea canalelor de comunicare, indiferent de cine ce crede, iar politica guvernului ungar nu are aspecte ucrainene sau ruseşti, ci contează doar interesul naţional.

În cele din urmă, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior a condamnat “ipocrizia” politicii europene, afirmând că mai mulţi dintre omologii săi, miniştri de externe din UE, îşi exprimă în privat, în mod regulat, sprijinul, sau prin mesaje SMS, dar, din motive politice, nu îndrăznesc să o facă în mod deschis.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img