spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalize"Asistăm la înrobirea economică, militară și ideologică a Europei de către SUA."

„Asistăm la înrobirea economică, militară și ideologică a Europei de către SUA.”

-

Washingtonul efectuează aservirea economică, militară și ideologică a Europei, care și-a schimbat libertatea energetică cu dependența de SUA, a declarat joi adjunctul ministrului rus de externe Alexander Grushko în cadrul celui de-al 15-lea Forum Economic Eurasiatic de la Verona.

- Reclama -

„În mod efectiv, asistăm la înrobirea economică, militară și ideologică a Europei de către SUA. În mod blând și voluntar, UE și-a comercializat libertatea energetică, baza dezvoltării economice, care s-a bazat pe cooperarea energetică cu Rusia, neafectată de niciun conjunctură politică, de zeci de ani – pentru dependența de SUA”, a spus el.

Grushko a menționat că starea lumii multipolare va depinde de starea relațiilor dintre principalele sale puteri.

„Imaginea este destul de sumbră aici. SUA și UE văd Rusia ca pe o amenințare directă, angajându-se într-un război hibrid împotriva ei. NATO a fost atrasă fie într-un război direct, fie într-un război indirect. China este privită ca un adversar strategic sau un concurent. ,” a adăugat el.

Înalt diplomatul a subliniat că, cu o asemenea abordare ideologică, lista adversarilor occidentali va acoperi în curând și India în curs de dezvoltare.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img