spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar: Acesta este un război în care nu există...

Ministrul de externe maghiar: Acesta este un război în care nu există învingători, ci doar învinşi

-

Războiul a adus Ucrainei şi întregii Europe suferinţe de nedescris, iar conflictul armat trebuie să se încheie cât mai curând posibil. Guvernul ungar va reprezenta această poziţie şi la Adunarea Generală a ONU, a declarat, miercuri noaptea, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la Budapesta, înainte de a pleca la New York.

Acesta a precizat că reuniunea extraordinară a fost convocată de organismul mondial, deoarece, vineri, se împlineşte un an de la izbucnirea războiului din Ucraina.

- Advertisement -

“Un război pe care, în urmă cu un an, nu ni l-am imaginat că va fi atât de lung şi atât de brutal. Un război care a adus Ucrainei şi Europei suferinţe de nedescris”, a afirmat şeful diplomaţiei ungare.

“Este un război pentru care Ungaria şi cetăţenii Ungariei au plătit deja un preţ extrem de mare. Şi aici nu mă refer doar la faptul că inflaţia, preţurile la energie şi la alimente au crescut până-n cer, ci şi la faptul că mulţi maghiari au murit alături de ucraineni”, a adăugat politicianul.

Péter Szijjártó a declarat: “Nu vrem ca şi mai mulţi oameni să cadă victime acestui război, nu vrem ca şi mai mulţi oameni să moară, vrem însă ca acest război să se încheie imediat, dorim să vedem cât mai curând posibil încetarea focului, dorim cât mai curând posibil să fie negocieri de pace, pentru că aceasta este singura cale de a salva vieţi omeneşti.” 

“Acesta este un război în care nu există învingători, ci doar învinşi, iar pentru a ieşi din acest război cu cât mai puţine victime, acest război trebuie să se încheie cât mai curând posibil. Aceasta este poziţia pe care o voi reprezenta mâine şi astăzi la New York”, a subliniat Péter Szijjártó.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img