spot_img
22.2 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeGrindeanu: Noi suntem pregătiţi! 3 nave ale AFDJ Galaţi aşteaptă acceptul pentru...

Grindeanu: Noi suntem pregătiţi! 3 nave ale AFDJ Galaţi aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe

-

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că trei nave ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe. Social-democratul a adăugat că navele sunt dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile.

„Noi suntem pregătiţi! Trei nave ale AFDJ Galaţi- dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile – aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

- Advertisement -

Referitor la subiect, adjunctul ministrului ucrainean al Infrastructurii Iuri Vaskov a afirmat că Ucraina nu a încălcat niciun acord prin adâncirea canalului Bâstroe, pe care a făcut-o pentru a creşte exporturile de alimente din porturile sale fluviale, şi este gata să arate României lucrările pe care le-a efectuat. El a adăugat că partea română a fost notificată încă din august 2022.

Ucraina a transportat cereale pe canalul Bâstroe în timp ce dezvoltă rute alternative pentru exporturile sale, întrucât accesul la porturile din Marea Neagră a fost limitat de la invazia Rusiei.

Congestia puternică a porturilor de la Dunăre şi cozile lungi de nave pe canalul românesc Sulina au fost principalele motive pentru această mişcare, a explicat oficialul ucrainean.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img