spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe chinez în drum spre Moscova: SUA nu sunt îndreptăţite...

Ministrul de externe chinez în drum spre Moscova: SUA nu sunt îndreptăţite să „dea lecţii” despre furnizarea de arme

-

Ministerul de Externe al Chinei a declarat luni că Statele Unite nu sunt îndreptăţite să „dea lecţii” despre furnizarea de arme, în contextul în care oficialii americani sunt îngrijoraţi că Beijingul ia în considerare furnizarea de „sprijin letal” pentru armata rusă, iar şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, era aşteptat la Moscova şi s-ar putea întâlni cu Vladimir Putin.

„Partea americană, nu cea chineză, este cea care furnizează un flux constant de arme pe câmpul de luptă”, a replicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Wang Wenbin, citat de CNN. „Partea americană nu este calificată să dea lecţii Chinei şi nu vom accepta niciodată ca SUA să dicteze sau chiar să exercite presiuni asupra relaţiilor sino-ruse”, a spus el. „Cine face apel la dialog şi pace şi cine împarte cuţite şi încurajează confruntarea?” – a întrebat el retoric.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat duminică că este îngrijorat de faptul că Beijingul are în vedere intensificarea parteneriatului cu Moscova prin furnizarea de „sprijin letal” pentru armata rusă. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img