spot_img
21.7 C
București
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAnalizeMinistrul de externe britanic care vrea să fie premier spune că englezii...

Ministrul de externe britanic care vrea să fie premier spune că englezii sunt cam puturoși

-

Ministrul britanic de Externe în exerciţiu Liz Truss, care asipră la postul de şefă a Partidului Conservator şi de premier, atacă cultura muncii a britanicilor, care ar trebui ”să muncească mai mult” într-o conversaţie divulgată marţi, relatează AFP conform news.ro.

- Reclama -

”Există o problemă fundamentală în raportul cu munca” în Regatul Unit, declară Liz Truss, şefa diplomaţiei în Guvernul demisionar al lui Boris Johnson, în această înregistrare publicată de cotidianul The Guardian pe site.

”Dacă vrem să devenim o ţară mai bogată şi mai prosperă, asta trebuie să se schimbe. Dar nu cred că oamenii sunt pregătiţi să o facă”, afirmă ea în această conversaţie care datează, potrivit cotidianului, din perioada în care era numărul doi la Trezorerie, din 2017 şi până în 2019.

Această înregistrare a fost dezvăluită înaintea unei reuniuni televizate, organizată de către Partidul Conservator la Perth, în Scoţia, în care Liz Truss şi rivalul său în cursa la şefia formaţiunii şi Guvernului, fostul ministru al Finanţelor Rishi Sunak, urmează să răspundă unor întrebări ale membrilor partidului.

Într-o aluzie la referendumul Brexitului din 2016, Liz Truss remarcă că ”noi spunem că Europa a provocat aceste probleme mari, că imigranţii (le-au provocat), dar ceea ce trebuie să facem este să muncim mai mult. Acesta nu este un mesaj popular”.

În opinia sa, productivitatea mai mică a britanicilor rezultă ”în parte dintr-o stare de spirit şi o atitudine. Este o problemă de cultură a muncii în realitate. În China este foarte diferit, pot să vă asigur”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img