spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitateCunoscut regizor ucrainean, soldat pe front, dezvăluie realitatea: Uraa! Distrugem depozite de muniție rusești...

Cunoscut regizor ucrainean, soldat pe front, dezvăluie realitatea: Uraa! Distrugem depozite de muniție rusești în fiecare zi; oh nu! Le-am distrus baza aeriană!; oh, nu! încă un alt sat sau oraș ne-a fost luat

-

Volodimir Demcenko, un regizor ucrainean de film ajuns soldat, spune că, în pofida declarațiilor optimiste, luptele din estul Ucrainei continuă în aceeași notă, cu progrese lente dar constante ale forțelor armate ruse.

- Reclama -

Acesta afirmă într-o serie de postări făcute pe pagina sa de Twitter că „încetul cu încetul voicile voioase care preziceau ‘sfârșitul lui Putin’, înfrângerea armatei rusești, etc. încep să dispară iar acest lucru este plăcut deși, în general, veștile despre Ucraina tind să treacă în plan secund”.

Militarul ucrainean afirmă însă că acest lucru nu reprezintă o tragedie, ci doar un „adevăr al vieții”.

El spune că din interiorul luptelor situația se vede ca un roller coaster: „Uraa! Distrugem depozite de muniție rusești în fiecare zi; oh nu! Au omorât prizonerii noștri!; Uraa! Le-am distrus baza aeriană!; oh, nu! încă un alt sat sau oraș ne-a fost luat”, scrie Hotnews.

„Așa poți înnebuni și nu este o metaforă. Iar, de fapt, războiul continuă la fel cum a făcut-o din luna aprilie: ocupanții avansează încet dar constant de-a lungul a aproape întreaga linie a frontului, cu excepția sudului”, spune Demcenko.

Acesta amintește că primele trupe rusești au intratduminică în Bahmut, oraș apărat de batalionul din care face parte.

„Iar în sud, unde a fost anunțată o contraofensivă majoră, nimic nu s-a întâmplat și se pare că nu se va întâmpla. Eu cred că a fost un truc care să îi distragă pe ruși din Donbas și să își disperseze grupurile de aici. Asta pare să le fi încetinit progresul dar nu l-a oprit”, mai scrie militarul ucrainean.

El afirmă de asemenea că în unele zone ale frontului artileria rusească o depășește pe cea ucraineană de zece ori și „există locuri în care artileria noastră nu este deloc prezentă”.

„Prin urmare, dacă cineva spune ceva despre paritate, scuipați în ochii acelui prost. Ucraina încă încearcă doar să oprească această urgie”, susține el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img