spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizeMINISTRUL DANDANA, ÎNCĂ O DANDANA: ”Domnule Virgil Popescu, cum le veţi explica...

MINISTRUL DANDANA, ÎNCĂ O DANDANA: ”Domnule Virgil Popescu, cum le veţi explica celor aproape 45.000 de oameni (12.000 de angajaţi ai complexului şi alţi aproape 30.000 care lucrează la firme prestatoare) că vor rămâne pe drumuri?!”

-

Deputatul PSD Mihai Weber îl acuză vineri pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că îngroapă energia pe cărbune, şi tot efortul depus pentru a menţine cărbunele în piaţă, un pilon important al sistemului energetic naţional a fost aruncat la gunoi. Social-democratul spune că Ministrul Energiei a modificat legea decarbonizării printr-o ordonanţă care făcea referire la cu totul altceva (hidrocentrale) şi precizează că ordonanţele din zona energiei, care vor ajunge în Parlament , trebuie modificate.

”Virgil Popescu îngroapă energia pe cărbune‼️ Tot efortul depus de noi, pentru a menţine cărbunele în piaţă, un pilon important al sistemului energetic naţional a fost aruncat la gunoi!”, spune deputatul MIhai Weber, de la PSD.

- Advertisement -

El arată că, după ce am reuşit, în ultimul moment, în luna iunie, modificarea ordonanţei decarbonizării, care prevedea închiderea energiei pe bază de cărbune în 3 ani şi dezafectarea ireversibilă a grupurilor, în urmă cu o lună, ministrul Popescu a venit cu alte modificări peste noapte la ordonanţă, invocând imposibilitatea atragerii tranşei de 2,8 miliarde de euro destinate României.

”Ministrul Energiei a lovit, din nou, zilele trecute. Acesta a modificat legea decarbonizării printr-o ordonanţă care făcea referire la cu totul altceva (hidrocentrale) şi aruncă la gunoi aproape toată munca noastră. Îl anunţ de pe acum că toate ordonanţele din zona energiei, care vor ajunge în Parlament , trebuie modificate. Virgil Popescu refuză sistematic să negocieze cu Comisia Europeană termenele de amânare a măsurilor asumate în PNRR şi în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia! Ministrul a promis întregii ţări că nu va închide energia pe cărbune, de care România are atâta nevoie, dar faptele îl contrazic!”, spune Weber.

- Advertisement -

Potrivit deputatului PSD, ”închiderea CEO înseamnă dezastru economic şi social pentru Gorj, iar pentru asta PNL va plăti în faţa gorjenilor”.

”Domnule Virgil Popescu, cum le veţi explica celor aproape 45.000 de oameni ( 12.000 de angajaţi ai complexului şi alţi aproape 30.000 care lucrează la firme prestatoare) că vor rămâne pe drumuri?! Atunci când ordonanţa va ajunge în Parlament, PSD se va opune categoric închiderii capacităţilor existente până nu vor fi construite noile capacitaţi similare de producere a energiei, iar cele existente să fie trecute în rezervă tehnică şi nu în conservare aşa cum se doreşte, acum, conform celor agreate în Coaliţie la momentul modificării ordonanţei decarbonării. Nu permitem ca Virgil Popescu să aplice ziua ce visează noaptea”, mai spune Mihai Weber în postare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img