spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăAnalizeAtacul asupra șefului Casei Ruse din Republica Centrafricană: Franța neagă că ar...

Atacul asupra șefului Casei Ruse din Republica Centrafricană: Franța neagă că ar fi la origine

-

Ministrul francez de externe Catherine Colonna a respins acuzațiile despre implicarea Parisului în atacul terorist asupra șefului Casei Ruse din Republica Centrafricană (RCA), Dmitri Sytyi, a informat vineri AFP, adăugând că diplomatul francez a spus că informațiile despre posibila legătură a Franței la asasinat nu sunt adevărate.

„Aceste informații sunt false”, a declarat Colonna agenției de presă franceză în timpul vizitei sale la Rabat (Maroc), etichetându-le drept „un exemplu de propagandă”.

- Advertisement -

Dmitri Sytyi a fost victima unei tentative de asasinat la Bangui vineri, când coletul pe care îl despacheta s-a dovedit a fi o bombă. El a fost transportat de urgență la spital și acum primește îngrijiri medicale de urgență. Potrivit AFP, grupul Wagner crede că Franța ar putea fi în spatele atacului.

Ministerul de Externe al Rusiei a spus că atacul asupra Sytyi „are ca scop să obstrucționeze funcționarea Casei Ruse din Bangui și, într-un sens mai larg – să dăuneze dezvoltării cu succes a relațiilor de prietenie dintre cele două țări”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img