spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeMinistrul croat de externe a încercat să o sărute pe gură pe...

Ministrul croat de externe a încercat să o sărute pe gură pe șefa diplomației germane

-

Mass-media din Croația relatează despre un „moment jenant” la întâlnirea miniștrilor europeni de interne și de externe de la Berlin. Într-un videoclip, ministrul croat de externe Gordan Grlic-Radman pare că încearcă să o sărute pe gură pe șefa diplomației germane Annalena Baerbock în timp ce face o fotografie de grup.

- Reclama -

„Neplăcut de urmărit”, „un fiasco” și „neplăcut” așa a comentat presa croată și bosniacă despre momentul în care Baerbock se întoarce din gura croatului, aparent surprins. Ministrul german s-a simțit „evident inconfortabil”, scrie ziarul din Zagreb „Lista Jutarnji”. Pe rețelele de socializare, unde videoclipul s-a răspândit rapid, mulți croați au reacționat indignați la comportamentul politicianului, scrie Tagesschau.

Deputatul Ivana Kekin a spus că Grlic-Radman s-a făcut rușine nu numai pe sine, ci și pe toți croații. Criticile au venit și din partea fostului prim-ministru al Croației, Jadranka Kosor. Ea a scris pe Platforma X: „Sărutul forțat al femeilor se numește și violență, nu?”.

Între timp, Grlic-Radman a negat acuzațiile într-o conferință de presă. A vrut să salute un coleg într-un mod „uman”: „Miniștrii se salută mereu cu căldură”. Cu toate acestea, dacă cineva se jignește la gestul său, își cere scuze, a spus Grlic-Radman. Baerbock însuși nu a comentat încă incidentul.Mai mulți miniștri europeni s-au întâlnit joi la Berlin pentru a discuta condițiile-cadru pentru viitoarea extindere a UE. Pe lângă Ucraina și Turcia, mai multe state din Balcanii de Vest caută în prezent aderarea la UE, inclusiv Serbia și Albania.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img