spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăPoliticaMinistrul userist al Proiectelor Europene, atac la Cioloş

Ministrul userist al Proiectelor Europene, atac la Cioloş

-

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că îl va susţine pe Dan Barna la alegerile pentru preşedinţia USR-PLUS, menţionând că aceasta “a cules USR-ul când era efectiv pe jos”, când fondatorul partidului dezertase, când mai erau 1.000 de membri şi când era criză. El crede că Barna este ca un ceas elveţian care “funcţionează focusat pe un obiectiv”. Ghinea a precizat că Dacian Cioloş este un om foarte bun, dar “nu are focus, stă prea mult să se gândească”, transmite news.ro.

- Reclama -

Întrebat ce s-a întâmplat deoarece în urmă cu două luni afirmase că nu ar dori să-l voteze nici pe Dan Barna, nici pe Dacian Cioloş pentru că nu ar vrea să aibă această opţiune radicală, Ghinea a răspuns: “În urmă cu două luni am spus că voi face ce depinde de mine ca cei doi să nu se contracandideze, să nu existe o concurenţă între cei doi lideri naţionali, cunoscuţi ai partidului. Se pare că ne îndreptăm spre o confruntare şi atunci votul este sfânt”.El a mai fost întrebat dacă i-a cerut lui Dan Barna să nu candideze la preşedinţia USR-PLUS. “Nu, dimpotrivă, când i s-a cerut am spus: ”În niciun caz”. Ar fi complet nemeritat să se întâmple acest lucru. Dan Barna a cules USR-ul când era efectiv pe jos,  aveam 1.000 de membri, fondatorul a dezertat, era criză, toată lumea a spus se rupe USR”, a explicat Ghinea. Realizatorul emisiunii Insider Politic a menţionat că lumea spune că Nicuşor Dan a fost dat afară din partid. “Nu, fondatorul a dezertat. La o mică problemă de nu s-a înţeles cu Biroul Naţional a plecat pe motivul ”Faceţi ca mine sau plec”. Bine, pleacă! Asta e dezertare, nu l-a dat nimeni afară. A ales. Partidul era varză, au fost câteva luni, aveam o conducere interimară. A venit Dan Barna, care efectiv, cu o energie fantastică şi cu o răbdare de neînţeles pentru mine …Eu cu Dan lucrez foarte bine, dar sunt destul de diferiţi, eu sunt mai dur aşa, el este pe pace şi găsească soluţii. Nu cred că cineva putea să ia acest partid de pe jos, să îi împace pe toţi, să găsească un echilibru între democraţie pe bune internă şi funcţionalitate, să câştige un milion patru sute de voturi la alegerile prezidenţiale…”, a afirmat ministrul Proiectelor Europene. 

“Am lucrat foarte mult cu Dacian, Dacian nu are acest focus. Cu Dacian au fost discuţii să vină la USR în 2016. Nu a vrut să vină. S-a întâmplat, nu mai vreau să zic iar cu Nicuşor Dan cum a fost, a plecat discuţia de la faptul că Dacian a spus că vrea să vină în USR….”, a povestit Ghinea.Întrebat dacă Cioloş îşi dorea să vină doar ca preşedinte în USR, Ghinea a răspuns:  “Nu, ăsta este un fals propagat de Nicuşor Dan la acel moment. Nicuşor Dan a spus: ”Nu, du-te şi fă-ţi partid!”. Şi atunci i-am zis; ”Cum adică, cine eşti tu să zici omului pe care tocmai l-am susţinut ca premier, pentru care am venit şi în guvern şi apoi în politică, să vină?”. Şi a fost acea gâlceavă în interiorul USR. După care Dacian nu a venit în USR. S-a mai gândit, după care şi-a făcut partid separat. Şi iată că am ajuns din nou în acelaşi partid, după un proces foarte complicat”, a spus el.. Cristian Ghinea a precizat că Dacian Cioloş este un om foarte bun, doar că nu are focus şi stă prea mult să se gândească. “Dacian este un om foarte bun, doar că nu are focus, stă prea mult să se gândească, stă prea mult să… Este un om bun, este un performant lider de grup parlamentar, negociază foarte bine acolo, promovează oameni buni şi pe mine m-a promovat şi de asta pentru mine este o situaţie inconfortabilă pe care a-şi fi vrut să o evit şi am încercat să o evit. Dar dacă nu se poate ajunge la o înţelegere, votul este singura soluţie. Nu se poate chestia asta în care hai să ne dăm amândoi la o parte să vină altcineva. Oricine va veni va fi fie din fostul USR, fie din fostul PLUS, deci nu este soluţie să unificăm partidul dându-i la o parte pe cei doi lideri. Oricine ar veni va fi această problemă. Evident că echipa Barna are un lider informal, evident că echipa cealaltă are…Deci nu ar face să fie aşa un fel de varză în care ai doi lideri puternici care nu conduc partidul şi conduce altcineva. Acea soluţie hai să ne dăm amândoi la o parte o resping vehement, cred că votul este de aur şi singura modalitate de a merge mai departe este să fie pe vot şi eu îl susţin pe Dan Barna”, a explicat Ghinea. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...