spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasămediuŞOCANT/Ministerul Sănătăţii ACUZĂ: Mortalitatea răniţilor transferaţi în străinătate cu 4% mai mare...

ŞOCANT/Ministerul Sănătăţii ACUZĂ: Mortalitatea răniţilor transferaţi în străinătate cu 4% mai mare decât cea din ţară

-

Mortalitatea generală a răniţilor din Colectiv internaţi în ţară este 21,29 la sută, iar în străinătate este de 25,64 la sută, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.

Astfel, mortalitatea în rândul răniţilor din Colectiv care au fost spitalizaţi este în medie de 22,44 la sută, a arătat Săndesc.

- Advertisement -

Secretarul de stat a precizat, de asemenea, că într-un studiu publicat într-o revistă de specialitate, în anul 2010, se arată că mortalitatea la pacienţii arşi cu leziuni pulmonare variază între 41,5% şi 83,1%.

Din numărul total de 147 răniţi internaţi, 99 prezentau leziuni pulmonare, a mai spus Săndesc, precizând că 66 dintre cei din urmă au făcut o complicaţie care se numeşte „plămân de şoc”.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Un număr de 172 de răniţi au ajuns la spital, 147 fiind internaţi. Dintre aceştia, 33 au decedat, între care 23 la Bucureşti şi 10 dintre cei 39 transferaţi în spitalele din străinătate.

Miercuri, se află în îngrijire medicală în spitale din ţară şi străinătate 67 de răniţi. În spitalele din Bucureşti sunt internaţi 38 de răniţi, dintre care şase sunt în stare critică.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img