spot_img
26.4 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăPromovare politicăMinisterul Proiectelor Europene: Unităţi şcolare din Vrancea vor fi echipate cu panouri...

Ministerul Proiectelor Europene: Unităţi şcolare din Vrancea vor fi echipate cu panouri fotovoltaice

-

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, au semnat, joi, contractul de finanţare pentru proiectul ”Investiţii în capacităţi de producere a energiei electrice pentru consumul propriu la nivelul judeţului Vrancea”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Contractul, în valoare totală de 1,2 milioane de euro, vizează achiziţia de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică destinată consumului unor centre şcolare pentru educaţie inclusivă şi a unui bazin de înot destinat elevilor.

- Reclama -

”Contractul semnat astăzi (joi – n.r.), primul din seria celor destinate consumul propriu al autorităţilor locale, aduce o investiţie din care au de câştigat atât autorităţile locale, prin reducerea facturilor la energie, cât şi întreaga comunitate, prin impactul pozitiv asupra mediului. Autorităţile locale au la dispoziţie 500 milioane euro, prin apelurile lansate prin POIM, pentru producerea de energie pentru consum propriu sau pentru comercializare, fiind aprobate deja 63 de proiecte din totalul de 275 proiecte depuse în toată ţara. În actualul context energetic, fondurile alocate acestui tip de investiţii reprezintă un sprijin esenţial pentru instituţiile spre care ne îndreptăm zilnic în calitatea noastră de beneficiari de servicii publice – şcoli, primării, unităţi sanitare. Îi felicit pe reprezentanţii autorităţilor locale din Vrancea pentru că au adus aceste fonduri în comunităţile lor”, a declarat ministrul Marcel Boloş, citat într-un comunicat transmis de MIPE.

Prin investiţia realizată în Vrancea vor fi amplasate panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, proiectul incluzând investiţii în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obţinerea de energie din surse regenerabile destinate consumului propriu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Măicăneşti, al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni, al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Elena Doamna Focşani şi al bazinului didactic de înot din Focşani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img