spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeMilitanții ecologiști renunță să mai facă copii

Militanții ecologiști renunță să mai facă copii

-

Convinşi că lupta împotriva schimbării climatice presupune reducerea populaţiei mondiale, militanţi ecologişti aplică acest principiu pe ei înşişi, renunţând să devină părinţi, transmite Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

În condiţiile în care pragul de 8 miliarde de fiinţe umane va fi depăşit în curând, „suntem deja prea numeroşi în raport cu ceea ce poate încasa planeta”, estimează Alice Rallier, 44 de ani, membră a asociaţiei „Demografie responsabilă”.

Această mică asociaţie franceză ecologistă militează pentru „stabilizarea, apoi diminuarea populaţiei umane”.

„Nu vreau să mă simt vinovată că am adus pe lume un copil în această galeră”, afirmă Alice Rallier, care fusese în cuplu cu doi bărbaţi „care nu doreau nici ei copii” şi care a ales să se supună unei sterilizări chirurgicale definitive.

„Orice copil care se naşte astăzi face parte din problemă”, din cauza presiunii exercitate de creşterea demografică asupra resurselor naturale, potrivit acestei militante, care se declară conştientă că se loveşte de un „tabu” şi de un „mit populaţionist care spune că, cu cât suntem mai mulţi, cu atât este mai bine”.

Potrivit unei anchete publicate în 2021 de The Lancet (revistă britanică specializată în domeniul medicinei. n.r.), întreprinsă asupra unui eşantion de 10.000 de persoane din zece ţări de pe toate continentele, 39% dintre tinerii cu vârste între 16 şi 25 de ani „ezită să aibă copii”, pentru că sunt îngrijoraţi de schimbările climatice.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img