spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăAnalizeMilionar celebru acuză DNA că ar fi încercat să îl șantajeze

Milionar celebru acuză DNA că ar fi încercat să îl șantajeze

-

Milionarul Remus Truică a declarat, la România TV, că ar fi fost şantajat de procurori DNA să depună mărturie mincinoasă.

Mi-au fost puse multe întrebări şi se refereau la finanţările de campanie şi Tăriceanu mi s-a spus clar că pot fi unul dintre cei mai buni prieteni ai justiţiei şi că trebuie să vorbesc despre Tăriceanu, finanţări de campanii. Eu nu am dorinţa de a intra în foarte multe detalii, adevărul este că mi s-a sugerat, poate chiar promis îmbunătăţirea situaţiei mele în măsura în care voi colabora în acest sens„, a spus Remus Truică.

- Advertisement -

De asemenea, milionarul a declarat, la România TV, cum a fost şantajat să depună mărturie mincinoasă.

Dosarul de la Braşov cu Prinţul Paul, ce pot să vă spun. Nimic din ceea ce s-a întâmplat în biroul procurorilor nu a prezentat interes, principala direcţie era despre domnul Tăriceanu şi finanţarea campaniilor electorale. Sunt lucruri distincte, se vorbea de Tăriceanu din punct de vedere al unor prietenii, voiau să dau declaraţii, iar finanţările de campanii erau la modul general. Bineînţeles că a fost negativ (răspunsul la această solicitare n.r.). Nu aş vrea să reproduc, dar nu am cedat absolut deloc. Nu a fost nimic amical, mi s-a spus din prima că mă aşteaptă foarte mulţi ani de puşcărie. Am înţeles că, după măsura posibilităţilor au rafinat lista, nu a apărut doamna Udrea sau cealaltă zonă. Recunosc că s-a pronunţat acest nume (Băsescu n.r.)„, a declarat Remus Truică.

- Advertisement -

Mai mult, acesta a precizat: „Teamă mi-a fost când am fost luat pe sus. Dar, după mai multe luni mi-am dar seama şi cum se lucrează. Trebuie introdusă această frică, unii cedează, alţii nu. Depinde de ce interval de timp raportaţi. Pe loc s-ar fi îmbunătăţit, pe termen lung, invers. Oricine de acolo dacă ar fi declarat ceva, domnul Tăriceanu nu ar fi fost inculpat pentru mărturie mincinoasă, ci despre ceva mai grav. Am vrut să intervin, este un lucru grav ce se întâmplă cu denunţurile. E greu să judeci atunci când un asemenea fenomen intervine. E foarte greu să vezi cum vine o dubă albastră cu nişte băieţi, să ştii ce se întâmplă, să ţi se pună întrebări. E greu. Adevărata problemă este sistemul defect, un sistem care în loc să apere cetăţeanul, prietenul justiţiei este cel ce spune adevărul. Aici este o temă de reflexie la nivel naţional pentru că nu vom putea păşi, sistemul trebuie să fie unul corect. Abia acolo trebuie să începem să judecăm oamenii„.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img