spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăDezvaluiriDezvăluiri șocante despre Monica Macovei: Tortura femei în arestul Miliției

Dezvăluiri șocante despre Monica Macovei: Tortura femei în arestul Miliției

-

În plin scandal al secretelor murdare din arhiva SIPA, fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, se confruntă cu o acuzație gravă, dacă se va dovedi reală, privind activitatea sa din regimul comunist. Aceasta apare într-un material al unuia dintre cei mai apreciați bloggeri din domeniul politic, cunoscut sub pseudonimul ”Contele de Saint-Germain”, scrie Inpolitics.ro.

Despre activitatea de procuror comunist a Monicăi Macovei nu se știu prea multe, ea însăși evitînd să vorbească despre acele vremuri. Se știe însă că a fost absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1982 și repartizată ulterior ca procuror în cadrul Procuraturii Locale Giurgiu. Mai apoi, Macovei s-a transferat la Procuratura Sectorului 1 din Capitala, unde s-a ocupat de cazuri penale din domeniul transporturilor, mai precis cele ținînd de zona de activitate a Gării de nord.

Într-un material difuzat pe blogul amintit, se afirmă despre Monica Macovei și Raluca Prună că se numără printre cele mai sinistre personaje din justiție.

”De ce? Pentru că ticăloșia lor pare a veni din vocație, nu din oportunism. Este practicată cu voluptate, nu cu sentimentul negocierii de nerefuzat” afirmă autorul.

”Aceste femei au vocația disprețuirii și umilirii semenilor, chimia lor, venită prin seva străbunilor, le împinge irezistibil spre torționarism.
Aceste afirmații nu sunt gratuite. Există mărturii ale unor deținute din arestul Gării de Nord, care se rugau de gardienii bărbați să le bată ei, că sunt mai puțin sadici, decât să încapă pe mâna procuroarei Macovei care știa unde să le lovească pentru a le nenoroci” mai scrie reputatul blogger.

Acuzațiile sale confirmă unele mai vechi, lansate de fostul lider PRM Corneliu Vadim Tudor, care, într-o emisiune a lui Victor Ciutacu susținea, acum cîțiva ani, că Macovei era cunoscută pentru ferocitatea sa, ca procuror: ”Scotea noaptea oamenii din arestul poliţiei şi îi bătea la sânge”.

O informație similară apare și într-un interviu dat recent de generalul Ion Panaitescu, fost magistrat militar, și difuzat de Antena 3: ”Le batea pe femeile care erau in arestul Garii de Nord, ca ea supraveghea activitatea organelor de politie din Sectorul 1. Si cand venea la arest si se imbata cu seful sectiei de politie de la Gara de Nord, se ducea si le batea pe femeile din arest. Si este un subofiter care a facut parte din arestul Garii de Nord, Vasile Grozavu, de care se rugau femeile sa le bata el ca daca le bate Macovei stie unde sa le loveasca si le nenoroceste”.

Gluma se îngroașă…

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img