Home Analize Miliardarii au lăsat Cayman si Insulele Virgine Britanice pentru o altă destinație

Miliardarii au lăsat Cayman si Insulele Virgine Britanice pentru o altă destinație

0

Emiratul Abu Dhabi a devenit noul centru de atracție pentru activele miliardarilor din diferite țări pe fondul scăderii popularității zonelor financiare din Cayman și Insulele Virgine Britanice, scrie Bloomberg.

În prezent, pe Piața Globală din Abu Dhabi (ADGM) există peste 5.000 de companii private, în creștere de la 46, potrivit datelor compilate de consultanța de gestionare a activelor M/HQ, unul dintre liderii în crearea lor în 2016.

Centrul de afaceri este atractiv pentru antreprenori datorită garanțiilor sale de protecție a activelor din partea jurisdicțiilor străine și a capacității de a beneficia de tratatele privind dubla impozitare din Emiratele Arabe Unite, potrivit surselor agenției familiare cu problema.
Consilierii financiari și investitorii internaționali menționează rezidența pe termen lung sau chiar un pașaport din Emiratele Arabe Unite pentru cei care fac investiții mari în regiune ca beneficii pe care le oferă emiratul. Apoi sunt fondurile suverane ale Abu Dhabi, care controlează active de peste 1 trilion de dolari și firme puternice de capital privat.

„Locația strategică a ADGM, stabilitatea politicii și apropierea de capitală sunt atracții cheie pentru persoanele cu valoare netă ridicată, oferind o alternativă sigură la tradiționalele, dar în prezent mai puțin previzibile, Insulele Virgine Britanice și Insulele Cayman”, a declarat CEO-ul MENA Catalysts, care consiliază firmele în relațiile cu guvernul din Golf, Sam Blatteis.

Un purtător de cuvânt al ADGM a spus că zona liberă este atractivă din mai multe motive, inclusiv utilizarea dreptului comun englez, protecția puternică a investitorilor și impozitarea scăzută. Potrivit acestuia, înregistrarea în Abu Dhabi are avantaje precum lipsa cerințelor minime de capital autorizat, lipsa restricțiilor privind naționalitatea acționarilor și ușurința transferului de acțiuni.

De asemenea, printre factorii care fac ca emiratul să fie atractiv pentru stocarea activelor este și confidențialitatea. Potrivit furnizorilor de servicii care ajută la înființarea „societăților de proiect” (SPV-uri, vehicule cu scop special), registrul corporativ listează directori și acționari, dar există „mai puțină birocrație” cu auditarea și dezvăluirea beneficiarilor finali.

Printre cei care s-au „mutat” în zona Abu Dhabi, Bloomberg îl înscriu pe fostul CEO al schimbului de criptomonede Binance Changpeng Zhao (locul 118 în lista Forbes al celor mai bogați oameni din lume cu 15 miliarde de dolari), fondatorul celui mai mare fond speculativ Bridgewater Ray Dalio ( locul 113 pe aceeași listă cu 15,4 miliarde de dolari), precum și proprietarul Uzinei Metalurgice Novolipetsk (NLMK) Vladimir Lisin (locul trei printre miliardarii ruși conform Forbes cu o avere de 22,1 miliarde de dolari).

Ad

Exit mobile version