spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeMiliardar american: Capitalismul american "se prăbușește în fața ochilor noștri"

Miliardar american: Capitalismul american „se prăbușește în fața ochilor noștri”

-

Ken Griffin, fondatorul fondului speculativ Citadel, a numit pachetul de salvare a băncilor din Silicon Valley, lansat de autoritățile americane, o dovadă că capitalismul american „se prăbușește în fața ochilor noștri”, a informat Financial Times.

„În mod oficial, Statele Unite sunt o economie capitalistă și se prăbușește în fața ochilor noștri”, a spus omul de afaceri într-un interviu pentru ziar.

Fondatorul miliardar al Citadelei a criticat decizia guvernului SUA de a salva economiile depuse în bancile falimentare numind-o o încălcare gravă a disciplinei financiare.

Pe 10 martie, autoritățile de reglementare din statul California au închis Silicon Valley Bank, una dintre cele mai mari douăzeci de bănci comerciale din Statele Unite. Acesta a fost cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008. Prăbușirea SVB a fost asociată cu o creștere a ratei de actualizare a Rezervei Federale din SUA , ceea ce a dus la deprecierea activelor din bilanțurile multor instituții financiare. Toate depozitele asigurate au fost transferate de la SVB într-o structură separată – Depozit Insurance National Bank of Santa Clara.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img