spot_img
13.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăBasarabiaMii de tineri basarabeni au trecut sambata seara Prutul si vin duminica...

Mii de tineri basarabeni au trecut sambata seara Prutul si vin duminica la Bucuresti sa ii ceara UNIREA lui Iohannis/ Miile de tineri au plecat pe jos de la Chisinau in 5 iulie/ SCRISOAREA TINERILOR BASARABENI CATRE PRESEDINTELE KLAUS IOHANIS

-

Cateva mii de tineri  basarabeni au trecut Prutul, sâmbătă seara, pe podul feroviar de la Ungheni, refăcând simbolic „Podurile de Flori” şi fiind aşteptaţi cu flori şi colaci de români din mai multe judeţe ale ţării. Ei vor veni duminica la Bucuresti sa ii ceara unirea Moldovei cu Romania presedintelui Klaus Iohannis.

- Advertisement -

Tinerii au plecat pe jos in 5 iulie de la Chisinau dupa Marea Adunare Nationala in care 40.000 de basarabeni au cerut Unirea cu Romania.

CITITI SI: Cetăţenii Republicii Moldova, chemati duminica să voteze unirea cu România la Marea Adunare Naţională la Chişinău

- Advertisement -

11733224_1002290653117348_2012768055_nGrupurile de tineri vor sosi duminica la ora 14.oo in Piata Universitatii, unde vor fi intimpinati de alti mii de tineri din Romania.

CITITI SI: Marea Adunare Națională de la Chișinău: 30.000 de participanți

„Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională și au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare și furtună, pentru a ajunge astăzi la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori”, transmit organizatorii.

Potrivit acesteia, participanții la marș vor pleca duminică din gara Iași spre Capitală cu trenul, care va opri în Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focșani, Râmnicu Sărat, Buzău, Mizil, Ploiești, București.

CITITI SI: MARTOR AL PODULUI DE FLORI ÎNTRE ROMÂNIA ȘI BASARABIA, ACUM 25 DE ANI

„Acești tineri poartă în suflete flacăra dorinței de Unire și au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniți, români, să vă întâmpinați frații de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, citat în comunicat.

SCRISOAREA TINERILOR BASARABENI CATRE PRESEDINTELE KLAUS IOHANIS:

Primiți-ne acasă, Domnule Președinte!

Domnule Președinte,

În aceste zile, mai mult ca oricând, ne adresăm în primul rând Dumneavoastră, dar în același timp, fiecărui membru al Guvernului, fiecărui parlamentar în parte, tuturor președinților partidelor politice, pentru a ne fi alături.

Suntem în toiul unei acțiuni grele, prin care am vrut să arătăm Țării cât de mult înseamnă pentru noi și că setea noastră de reîntregire nu a fost oprită nici de sutele de mii de deportări și crime din perioada sovietică, darămite acum, când avem dreptul la libera exprimare.

Am mers spre Țară 20-30 de kilometri pe zi. Am mers în caniculă, pe temperaturi de 40 de grade, acum, când vă scriem această scrisoare, tocmai continuăm marșul pe furtună. Nu ne va împiedica nimic să ajungem la București: sâmbătă la 10:00 trecem Prutul pe jos la podul feroviar de la Ungheni, iar duminică la ora 14:00, prietenii sau simpli bucureșteni care nu au uitat de noi ne așteaptă în Piața Universității.

11739632_1002290656450681_1892671745_nNoi n-am vrut să fim așteptați. Când revii acasă des, mama nu te mai întâlnește cu masa întinsă, ci te ceartă de ce n-ai spălat cana după tine când ai plecat. Domnule Președinte, noi vrem să ne certați că n-am spălat cana, nu mai vrem să fim așteptați. Suntem tineri, suntem entuziaști, este adevărat. Dar suntem o mie care gândim la fel. Fiecare dintre noi are cel puțin părinții, frații, verișorii și vecinii care gândesc la fel. Domnule Președinte, noi suntem doar 3 milioane peste Prut.

Ce vrem să vă rugăm, Domnule Președinte, este să nu uitați nici Dumneavoastră de noi. Știm că sunteți un om foarte ocupat, care are griji foarte mari pe cap, dar duminică ajungem la București pentru a vă transmite Dumneavoastră, ca reprezentant al poporului român, dorința de Unire a românilor basarabeni, exprimată în Apelul Marii Adunări Naționale din 5 iulie de la Chișinău, și mesajele venite de la oamenii simpli din satele și orașele Republicii Moldova cu care ne-am întlnit în marșul nostru pedestru. Vă scriem Dumneavoastră.

Drumul nostru lung ne-a făcut fericiți, nu ne așteptați ca pe niște oaspeți, noi nu mai avem ce să oferim, decât pe noi înșine Maicii Românii. Știm că rigorile diplomatice nu vă permit mai multe, dar vă rugăm, domnule președinte, să ne primiți măcar cu o strângere de mână și un cuvânt bun, cum ați făcut-o când ne-am văzut la Chișinău.

 

Copiii înstrăinați ai neamului românesc, care își caută drumul spre revenirea acasă.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img