spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăhighlightANALIZA ANDREI BADIN: IOHANNIS E SLAB SAU E PE BLAT CU PONTA?

ANALIZA ANDREI BADIN: IOHANNIS E SLAB SAU E PE BLAT CU PONTA?

-

Pentru multi, fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, era si este si astazi o necunoscuta.  Rareori a intrat in atentia presei centrale, rareori presa centrala s-a interesat cine e cu adevarat personajul.

Dupa peste 6 luni in fruntea statului intrebarea este: Klaus Iohannis e slab sau e pe blat cu Ponta? Cum sa traducem actiunile sale publice? Reactiile, sau mai bine zis, lipsa de reactie…

- Advertisement -

de ANDREI BADIN

La prima vedere,  Klaus Iohannis pare un presedinte. Vorbeste rareori. Sta in banca sa, asa cum se spune pe romaneste.  Dar aparentele pot insela.

- Advertisement -

Tacerea nu trebuie tradusa insa mereu drept o calitate. Presedintele este dator sa reactioneze la chestiunile importante aflate pe agenda publica. Ori, Iohannis tace de foarte multe ori.  Si atunci cand vorbeste mai apoi  da inapoi!

CITITI SI:ANALIZA ANDREI BADIN: PRIMUL MARE ESEC DE POLITICA EXTERNA AL LUI IOHANNIS

Va reamintiti episodul cu firma austriaca implicata in defrisari si declaratiile lui Ponta privind implicarea lui Iohannis? Presedintele s-a enervat un pic, a amenintat cu SRI si justitia si intr-un final a pupat Piata Independentei. S-a mai intamplat ceva? NU!

Va reamintiti episodul cu turneul arab al lui Ponta? S-a zdropsit putin, a zis ca nu mai accepta si Ponta a plecat la Baku. S-a mai intamplat ceva? NU!

Asa a facut si cu demisia lui Ponta. A rostit un discurs de 7 secunde, dar dupa aceea si aceasta poveste a fost ingropata frumos, nemteste.  S-a mai intamplat ceva? NU!

De cateva zile, Victor Ponta s-a intors in tara. Si l-a bagat pe Iohannis in scandalul salariilor demnitarilor. Iohannis, cum se zice pe romaneste, a picat ca un fraier.

CITITI SI: IPOTEZA: Tandemul Ponta-Oprea i-a întins o capcană lui Iohannis mirosind apetența acestuia pentru avantaje materiale

Presedintele avea in mana cea mai importanta carte: sa puna presiune pe Ponta, sa ii ceara explicatii OFICIALE privind sejurul la Stambul. A tacut vinovat si de data aceasta data.

CITITI SI: Basescu: Iohannis, papagal fără pene

Prin ministerele in legatura directa cu Iohannis, cum e MAE, e haos. Nimeni nu stie exact pe cine sa serveasca si cui sa ii dea explicatii. Ponta are nucleul sau dur acolo, care i-a organizat vizitele in lumea araba si la Baku. L-ati auzit vreodata pe Iohannis sa il cheme la ordine pe Bogdan Aurescu? NU!

In rest, grupari din servicii se bat in draci cu dosare si interceptari pe controlul politic si economic. Spune ceva Iohannis? NU!

Mie deja mi se pare un deja vu dupa mandatul lui Emil Constantinescu. Si ne intrebam: Klaus Iohannis nu stie pur si simplu sau e pe blat cu Ponta?

Cum respect prezumtia de nevinovatie cred ca pur si simplu omul NU STIE politica mare, nu pricepe mare lucru din politica externa. Iar grav este ca nici nu are cine sa il invete. Consilierii de la Cotrocenii sunt poate niste buni combinagii, dar politica, mai ales externa, nu stiu deloc.

CITITI SI: Basescu demasca un tun imobiliar al lui Iohannis: Peste 2 milioane de euro/ Papagalul vrea sa parvina

Ceea ce sper in final este sa ma insel si ca Iohannis sa nu plece o luna in vacanta si ca doamna Iohannis sa renunte a se mai considera o diva.  Iar scandalul cu vila de protocol si investiile de peste 2 milioane de euro trebuie sa il explice public. Urgent. Sau NEIN si de data asta?

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img