spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăExterneMichael Flynn, fost consilier pe securitate națională al preşedintelui Trump, pus sub...

Michael Flynn, fost consilier pe securitate națională al preşedintelui Trump, pus sub acuzare că ar fi mințit despre întâlnirile cu ambasadorul Rusiei/ UPDATE: El a pledat vinovat/ LIVE VIDEO

-

Procurorul special Robert Mueller l-a pus, vineri, sub acuzare pe Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump pe probleme de securitate naţională, pentru că ar fi minţit ”inenţionat” în legătură cu conversaţiile cu ambasadorul Rusiei din SUA, relatează CNN.

- Reclama -

Mueller, care conduce ancheta cu privire la ingerinţele Rusiei în alegerile prezienţiale americane din 2016, susţine că fostul consilier prezidenţial ar fi depus ”în mod intenţionat” mărturii mincinoase. Michael Flynn i-ar fi minţit pe ofiţerii FBI în legătură cu întâlnirile pe care le-a avut cu ambasadorul Rusiei la Washington. Acesta urmează să fie audiat pe parcursul zilei de vineri.

Michael Flynn a plecat vinovat, anunță NBC.

Aceasta este prima recunoaştere a vinovăţiei din partea unuia dintre cei patru consilieri ai preşedintelui Donald Trump acuzaţi până acum în cadrul anchetei procurorului special Robert Mueller.

Flynn este anchetat într-o serie de acuzaţii – inclusiv cu privire la faptul că a făcut lobby din partea Turciei -, însă faptul că împotriva sa a fost formulat un singur capăt de acuzare, de declaraţii false sugerează că el cooperează cu ancheta lui Mueller în schimbul unei clemenţe, scrie AP.

Niciun oficial al Casei Albe nu a dorit să facă vreun comentariu.

Flynn este unul dintre personajele cheie în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller, care încearcă să determine dacă au existat legături între echipa de campania a lui Donald Trump şi Kremlin. În plus, fostul consilier prezidenţial este anchetat pentru că ar fi avut negocieri cu oficiali turci privind o posibilă predare a clericului Fethullah Gulen în schimbul sumei de 15 milioane de dolari.

La doar câteva săptămâni după ce a fost numit în funcţia de consilier al preşedintelui SUA pe probleme de Securitate Naţională, Flynn a fost nevoit să demisioneze, fiind acuzat că a minţit în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul Rusiei la Washington. El a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce s-a aflat că ar fi prestat acitivăţi de lobby în favoarea unui om de afaceri turc, servicii de pe urma cărora ar fi avut de câştigat Guvernul de la Ankara.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...